Androidworld
Androidworld
30 augustus 2012 09:52 uur
We hebben al een aantal nieuwe toestellen zien langskomen gisteren, zo is de Samsung Galaxy Note II aangekondigd en heeft Sony de Xperia Tablet S en een drietal toestellen (Xperia T, V en J) aangekondigd. Ook Archos heeft een nieuw apparaat geïntroduceerd, de Archos GamePad.

Archos GamePad

Archos, die flink aan de weg aan het timmeren is op tabletgebied brengt een iets minder traditionele tablet op de markt. Deze 7 inch-tablet is gericht op het spelen van games en hierbij de meest optimale ervaring wil geven. Met de GamePad kun je alle games uit de Google Play Store spelen en bedienen via de speciale hardwarebuttons die lijken op bepaalde gamingconsoles. De GamePad beschikt over een dual-core 1.5 GHz-processor en een Mali 400mp quad-core GPU. Naast het spelen van games, is deze tablet ook als 'reguliere' tablet te gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

De GamePad heeft een aantrekkelijke prijs, voor minder dan € 150 kun je deze al aanschaffen. De GamePad ligt vanaf oktober dit jaar in de Nederlandse winkels. Het is natuurlijk een niet-standaard tablet en wij zijn benieuwd hoe deze ontvangen wordt. Zou jij deze aanschaffen voor € 150?
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Nico Temming

  als je alleen maar playstore games mee kan spelen niet. maar als hij ppsp compatibel is wel

  • Nico Temming

   psp compatibel bedoelde ik.

   • sherlock

    Bart Smit had een tijdje geleden ook al een game tablet, geen dual score neem ik aan. Dit is erg interessant vind ik.

    • A3

     Ik denk erover een tablet te kopen. De Carbon is een van de opties. Deze niet, ondanks de prijs.

     • Boeckx Kris

      Ik dacht dat een smartphone een alles in 1 toestel was ... beginnen ze nu weer met die differentiatie.

      Een fabrikant die van een gewone smartphone een gameding maakt met bv. een externe behuizing waar je tablet/smartphone in past en via bv. bluetooth connecteert, heeft meer kans denk ik.

      Ik wil niet 5 android toestellen hebben, ik wil er 1 (smartphone) of 2 (tablet) die in bijna alles goed zijn.

      Deze staat zeker niet op mijn lijstje

     • Frans-Peter

      Archos...ach ja.... een Frans bedrijf dat ooit tablets heeft verkocht die nooit tablet software hebben gehad.... Archos is echt niet meer serieus te nemen. De Franse slag zeg maar.....

      • michael

       "een frans bedrijf dat ooit tablets heeft verkocht", "archos die flink aan de weg aan het timmeren is", uit zowel de tekst hierboven als de reacties blijkt maar dat vele Archos niet kennen. Archos is al 10!!!! jaar " aan de weg aan het timmeren" op tablet gebied. je kunt wel zeggen de eerste die een tablet op de consumenten markt bracht. tevens hebben ze geen eigen tablet software gehad. hoezo zouden ze, android doet het toch goed. heb het vermoeden dat Frans-Peter een apple zombie is.

       archos doet het al jaren heel goed op de tablet markt. ze hebben die gemaakt en met de (inovatieve) producten die ze nu op de markt brengen (101xs, gamepad, carbon, childpad) denk ik dat het het enige bedrijf is wat nog iets durft. Ik ben voor, maar dat hadden jullie vast al door ;)

     • wesley

      ja dat zou ikzeker aanschaffen

      • Harash

       Dut wordt er zeker wel eentje voor mn verlanglijstje: perfect om te gamen en goed om al de andere dingen te doen die een tablet nodig heeft. Zeker een aanrader

       • Spot-the-dog eat a apple!

        O.o ik ga tog maar beats