Naar content

Apple verzoekt verkoopverbod Galaxy S III en 29 HTC-toestellen in VS

· 07 juni 2012

Door de rechtszaak van Oracle tegen Google en eigenlijk Android in het algemeen, was de aandacht voor de zaken rondom Apple even verdwenen. Deze week heeft Apple de strijd in de Verenigde Staten weer flink op doen laaien. Naast een importverbod voor 29 HTC-toestellen, wil Apple nu ook voorkomen dat de Samsung Galaxy S III in de Verenigde Staten verkocht kan worden. Apple claimt dat de toestellen van Samsung en HTC inbreuk maken op patenten van het Amerikaanse bedrijf.

HTC

De soap rondom HTC-toestellen in de Verenigde Staten is alweer een tijdje bezig. Begin mei werden toestellen van de Taiwanese fabrikant vastgehouden bij de Amerikaanse grens, na een klacht van Apple. HTC zou inbreuk maken op een patent van Apple waarin een handeling omschreven wordt waarbij tekst, bijvoorbeeld in een sms-bericht, die een telefoonnummer bevat, automatisch tot een link wordt gemaakt. Wanneer er op de link geklikt wordt, zal er een keuzescherm verschijnen waar mee je een applicatie kunt openen, bijvoorbeeld Skype of de standaard telefoon-app. HTC heeft de software van de toestellen aangepast door deze functionaliteit uit hun toestellen te halen. Wanneer er nu op een nummer gedrukt wordt, zal dit direct gebeld worden. Via een speciale applicatie in de Amerikaanse versies van de HTC-toestellen is nu in te stellen welke acties bij bepaalde links ondernomen worden. Sinds deze aanpassing kunnen de toestellen weer de grens over. De klacht van deze week richt zich opnieuw op deze patentschending. HTC heeft volgens Apple nog steeds niet alle functionaliteit verwijderd. Het voorbeeld dat in de rechterafbeelding hieronder  gegeven wordt is overigens de officiële Gmail-applicatie van Google, die HTC niet zo maar aan zal kunnen passen.

Samsung

De klacht waarmee Apple probeert een importverbod te krijgen op de Samsung Galaxy S III komt gedeeltelijk overeen met die over de HTC-toestellen. Het patent dat we hierboven beschreven hebben, wordt ook bij de zaak tegen de Galaxy S III opgevoerd. Daarnaast wordt er ook gekeken naar een ander patent: een patent dat slaat op universal search. Universal search is schijnbaar een omschrijving van de manier van zoeken die bijvoorbeeld wordt gebruikt in Siri, de spraakherkenningssoftware van Apple, maar ook op andere plaatsen in iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Samsung zou onder andere inbreuk maken op dit patent middels de S Voice-applicatie, die vergelijkbare functionaliteit biedt als Siri. Daarnaast wordt deze manier van zoeken ook gebruikt in de Galaxy Nexus, waarbij input uit verschillende bronnen in één keer doorzocht kan worden. Apple is al langer bezig met het verkrijgen van een importverbod op de Galaxy Nexus en heeft de Galaxy S III nu aan deze zaak toegevoegd. Bron: Android Community

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Galaxy Nexus: tijdelijk verkoopverbod in Verenigde Staten

Toch lokaal zoeken voor Samsung Galaxy S III, nieuwe update komt er aan

Reacties (45)
Bezig met laden van reacties...