Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

App van de week 40: Quora, vraag maar raak

· 08 oktober 2012

We hebben Quora al kort besproken in de Nieuwe apps van week 39 en onze Google+ Hangout van vorige week donderdag. Deze app kun je zien als een soort vraagbaak waar je op zoek kunt gaan naar antwoorden of zelf vragen kunt stellen.

Quora: vragen is weten

Ten eerste valt het uiterlijk van Quora op, tijdens de ontwikkeling ervan zijn de interfacerichtlijnen van Google in acht genomen. Je logt in met Facebook, Twitter of maakt in de app een account aan. Het beginscherm is opgedeeld in 4 tabbladen, een zoekknop en instellingen. Een kanttekening: alles is in het Engels en dit zal voorlopig zo blijven totdat de app verder wordt ontwikkeld.

Vragen zoeken en volgen

Het begischerm kun je filteren op Top Stories en Most Recent. Hier zie je dan een overzicht van allerlei vragen, in allerlei categorieën. Vragen over films, Android, social media, relaties, de meest vreemde webpagina's, hoe je een taart moet bakken, je kunt het zo gek niet bedenken of de vraag is gesteld op Quora. Zie je een interessante vraag of Topic (onderwerp)? Dan kun je deze volgen. Onder je profiel zie je dan de Topics die je volgt en kun je meteen ook Suggested Topics bekijken die Quora aanbeveelt. Onder elke vraag zie je het aantal antwoorden, volgers en hoe vaak het onderwerp bekeken is. In het tabblad Notifs krijg je een melding te zien als een antwoord wordt toegevoegd aan een vraag die je volgt.

Vragen stellen

De zoekknop in de menubalk bovenin is een zeer belangrijke. Hier kun je zoeken naar vragen, de zin wordt automatisch aangevuld en resultaten worden meteen weergegeven. Je kunt daarnaast ook via spraak zoeken. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je deze hier meteen toevoegen. Dit was voor mij in eerste instantie een vreemde locatie daar dit niet meteen duidelijk werd. In het tabblad Notifs krijg je dan weer een melding te zien als een antwoord wordt toegevoegd aan een vraag die je hebt gesteld

Quora: de antwoorden

Uiteraard wordt er ook op de gestelde vragen gereageerd. Deze antwoorden kun je vervolgens ook weer omhoog of omlaag stemmen. Dit doe je natuurlijk alleen als je het antwoord erg nuttig of juist niet nuttig vind. Natuurlijk kun je zelf ook een antwoord toevoegen, eventueel met een afbeelding. Je antwoord kun je achteraf bewerken, verwijderen of promoten.

Quora: je netwerk

Vrienden op Twitter, Facebook of in je adresboek kun je uitnodigen en toevoegen aan je netwerk. In het tabje Notifs zie je wat zij zoal op Quora uitspoken en kun je eventueel hun vragen/antwoorden bekijken, volgen of een erop stemmen. Je kunt één van je vrienden in je Quora-netwerk ook uitnodigen om een vraag te beantwoorden. Handig als je van die persoon weet dat hij of zij een expert is die te maken heeft met een bepaalde vraag die je bent tegengekomen.

Quora: het verdienmodel

Voor bepaalde zaken in Quora moet je credits inwisselen. Voorbeelden zijn: je antwoord promoten, een antwoord toevoegen of iemand in je netwerk uitnodigen om een vraag te beantwoorden. In je profiel kun je een overzicht van je credits bekijken. Wanneer iemand een antwoord van jou omhoog stemt, zul je 10 credits verdienen. Iedere nieuwe gebruiker begint met 500 credits.

Screenshots

Conclusie

Sommige zaken als het bekijken van berichten in je inbox verlopen helaas nog via een mobiele website maar voor de rest verloopt Quora zeer snel en vloeiend en het ziet er ook nog eens goed uit. Het credits-systeem maakt van het vragen stellen en antwoorden een verslavende sport. Dit stelt de Quora-admins tevens in staat om de geloofwaardigheid van gebruikers te achterhalen, voor zover mogelijk. Alle vragen en antwoorden worden namelijk gecontroleerd. Daarnaast zorgt het ervoor dat alle vragen worden beantwoord en de database alleen maar rijker wordt. Onzin zal meteen afgestraft kunnen worden. Net als Wikipedia maken de gebruikers de content en niet alles kun je dan natuurlijk als waarheid beschouwen. Toch is het digitaal delen van kennis iets van deze tijd en tevens ook het grootste pluspunt van deze app.
Versie:1.0.102
Omvang/SD-kaart:4.3 MB/Ja
Prijs:Gratis
Getest op:Samsung Galaxy Nexus (4.1.1)
Marketrating:[rating:4.5/5]
Ons eindoordeel:[rating:4/5]
[qrcode name="com.quora.android"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Eerdere versies van ‘App van de Week’ vind je hier.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (2)
Bezig met laden van reacties...