Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

App van de week 32: Foto's verbergen met Photo Locker

· 06 augustus 2012

Je telefoon is natuurlijk een persoonlijk apparaat en jij zal hem het vaakst gebruiken. Echter, wanneer je je telefoon even uitleent, kan het zijn dat je liever niet hebt dat anderen je persoonlijke dingen zien. Foto's zijn daar een mooi voorbeeld van. Of het nu erg persoonlijke foto's zijn, of vieze plaatjes die je met je vrienden verstuurt via WhatsApp, je wilt ze misschien liever verbergen voor iemand die rondsnuffelt op je telefoon. Photo Locker is een app die je daarbij zal helpen.

Review

Met Photo Locker is het mogelijk om bepaalde foto's uit je galerij te verbergen. Hiermee kan je genante moment voorkomen als iemand je foto's zit te bekijken en dat kan je net weer dat rode hoofd besparen. Overigens is de aanwezigheid van een app als Photo Locker natuurlijk wel een indicatie van dat je iets te verbergen hebt, maar dat zullen we maar even voor het gemak vergeten.

Werking

Photo Locker werkt heel simpel. Als je de app voor het eerst opstart, wordt je gevraagd een pincode te verzinnen. Vervolgens vul je een e-mailadres is, voor het geval je de pincode vergeet. Je kan de pincode dan naar dat e-mailadres laten sturen. Als je een nieuwe pincode hebt verzonnen, krijg je sowieso de pincode toegestuurd. Vervolgens krijg je tips over hoe je foto's kan verbergen. Dit kan vanuit de normale galerij op je telefoon, door foto's te selecteren en te delen naar Photo Locker. Daarna kies je een map waarin je de foto's wilt verbergen. Het kan ook vanuit Photo Locker zelf. Je kiest in de app een map (of je maakt een nieuwe aan) en drukt vervolgens op het toevoegknopje rechtsbovenin. Daarna kan je een fotomap uit je galerij selecteren en bepalen welke foto's je wilt verbergen. Zodra de foto's verborgen zijn, kan je ze niet meer zien in de normale galerij. Je moet Photo Locker opstarten om de foto's te kunnen bekijken. De foto is dus verplaatst naar een andere plek. Vanuit Photo Locker kan je foto's weer zichtbaar maken. Nadeel (of voordeel) hierbij is dat je zelf moet selecteren waar de foto terecht komt. Dat kan even zoeken zijn. Het zou dan ook handiger zijn als Photo Locker onthield waar de foto vandaan kwam.

Overige functies

Naast het verbergen van foto's, de hoofdfunctie van de app uiteraard, biedt de app ook nog functies als je in de app zit. Zo kan je natuurlijk alle foto's bekijken. Dit kan je ook nog in een diashow doen, waarvan je zelf het interval kan bepalen. Daarnaast kan je foto's verplaatsen, verwijderen of weer zichtbaar maken. Het is ook mogelijk om zelf mappen aan te maken, zodat je in de app de verborgen foto's toch nog kan organiseren.

Gebruiksvriendelijkheid

Photo Locker ziet er simpel uit en is daardoor makkelijk in gebruik. Er is niet teveel poespas die je in de war kan brengen. Je verbergt foto's vanuit je eigen galerij, of via de app. Ook in de app zijn de foto's simpel te beheren. De app doet het dus goed op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Screenshots

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal alternatieven. Voor een app als Photo Locker zijn redelijk wat alternatieven beschikbaar, die ook veelal hetzelfde te bieden hebben. Er is op dit gebied dus genoeg keuze, maar we vonden Photo Locker een goede. Laat vooral weten of je de voorkeur hebt voor een andere app.
[qrcode name="com.morrison.gallerylocklite"]Gallery Lock Gratis
[qrcode name="com.kii.safe"]Keep Safe Gratis

Conclusie

Photo Locker is een makkelijk te gebruiken, maar toch nuttige app. Het kan je een paar schaamtevolle momenten besparen, waar een ander jouw privéfoto's ziet. De app is gebruiksvriendelijk en doet zijn werk goed. Voor de echte die hard is het vast mogelijk om de foto's als nog op te speuren, maar deze app moet vooral gezien worden als hulpmiddel wanneer iemand toevallig je telefoon even leent. Daarin functioneert de app prima. Er is verder weinig op te merken aan de app, behalve dat het handig was geweest als de map waaruit de verborgen foto's komen zou worden onthouden. Zo hoef je niet zelf naar de juist map te zoeken als je foto's weer zichtbaar maakt. Photo Locker is gratis te downloaden uit de Play Store. Er is ook een betaalde versie voor €2,40 die de advertenties weghaalt en een stealth-modus toevoegt. Die modus zorgt ervoor dat het icoontje van Photo Locker uit je lijst met apps verdwijnt. In plaats daarvan gebruik je een onschuldige rekenmachine-widget waar je je pincode op invoert, om de app te starten. Photo Locker werkt vanaf Android 2.2.
Versie:1.0.1
Omvang2.1 MB
Prijs:Gratis/€ 2.40
Getest op:Samsung Galaxy Nexus (4.1.1)
Marketrating:[rating:4.5/5]
Ons eindoordeel:[rating:4/5]
Gratis [qrcode name="com.handyapps.photoLocker"] Betaald [qrcode name="com.handyapps.photoLocker10"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Eerdere versies van ‘App van de Week’ vind je hier.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (17)
Bezig met laden van reacties...