Androidworld
Androidworld
Tegenwoordig heeft bijna iedereen thuis zijn eigen draadloos netwerk. Behalve je notebook en desktop pc vereisen steeds meer apparaten internettoegang. Het is dan vaak ook lastig om een goed overzicht te krijgen van je thuisnetwerk. Fing - Network Tools helpt je om je draadloze thuisnetwerk inzichtelijk te maken en tevens goed te beheren.

Review

Fing - Network Tools is de applicatie om een goed overzicht te krijgen van je thuisnetwerk. De applicatie is strak vormgegeven en beschikt over alle functies welke je kunt bedenken in combinatie met je netwerk. Als Fing - Network Tools voor het eerst wordt gestart dan scant de applicatie het draadloze netwerk waarmee je verbonden bent. Je ziet alle verbonden apparaten met daarbij het toegewezen IP-adres, het unieke MAC-adres en de fabrikant van het apparaat. Wanneer je dan navigeert naar één van de verbonden apparaten of een apparaat dat eerder verbonden was met je netwerk, kun je tevens zien wanneer de verbinding voor het laatst actief is geweest. Als je verbindingsproblemen hebt met een bepaald apparaat dan kun je door middel van de 'ping'-functie controleren of het apparaat reageert. Je hebt ook de mogelijkheid, wanneer je een computer hebt met een netwerkkaart met wake-on-lan-functie, om deze met de applicatie te laten opstarten. Om een duidelijk overzicht te geven kun je bij ieder apparaat wat in je netwerk zit de naam en het icoon veranderen en indien gewenst nog een notitie toevoegen. De gedetailleerde gegevens van je netwerk zijn tevens inzichtelijk te maken met behulp van Fing - Network Tools. Scan naar de actieve services op een bepaald verbonden apparaat, ping een apparaat in je netwerk, traceer de verbindingsroute en zoek bijvoorbeeld het ip-adres van een website. De applicatie is erg compleet in functionaliteit en zal de analyse van menig netwerkprobleem versnellen.

Screenshots

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal alternatieven. Er zijn redelijk wat applicatie welke meestal gedeeltelijk de functionaliteit bieden waar Fing - Network Tools over beschikt. Laat ons vooral weten of Fing - Network Tools de plaats van jouw applicatie inneemt.
Network Mapper €1,13
Network Monitor Gratis

Conclusie

Fing - Network Tools is een applicatie welke natuurlijk maar een beperkte doelgroep heeft. De applicatie biedt een duidelijk overzicht van je eigen netwerk en geeft gedetailleerde gegevens over alle verbonden apparaten. Alle gegevens van je draadloze netwerk zijn met behulp van de applicatie snel inzichtelijk te maken. Fing - Network Tools is vooral erg handig en zal bij menig netwerkprobleem goed van pas komen. De basisfuncties zijn na het aanmaken van een Fingbox-account gratis te gebruiken. Wil je ook gebruik maken van bijvoorbeeld logging, dan zul je een premium Fingbox-account aan moeten schaffen.
Versie:2.0
Omvang/SD-kaart:1.7 MB/Ja
Prijs:Gratis
Getest op:Samsung Galaxy Nexus (4.1.1)
Marketrating:[rating:5/5]
Ons eindoordeel:[rating:5/5]
Gratis
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Eerdere versies van ‘App van de Week’ vind je hier.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Roel Janssen

Androidfan, -liefhebber en -bewonderaar. In het bezit van een Nexus 4, Transformer Prime en HP Touchpad. Schrijft over alles wat met Android te maken heeft.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties