Naar content
Nieuwste apps
 • Flash Launcher - Smart & Fast

 • Watch Face: Paper

 • Sweat With Kayla

 • WiFiKeyShare

 • Next Lock Screen

Nieuwste games
 • VR Party Game

 • Alpaca World HD+

 • BBTAN

 • Cosmic Challenge

 • Tiny Monkey Escape

Nieuwste smartphones
 • Samsung Galaxy J5

 • Sony Xperia XA Ultra

 • OnePlus 3

 • LG Stylus 2

 • Moto G4 Plus

Nieuwste tablets
 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

 • ASUS ZenPad 10

 • ASUS ZenPad C 7

App van de week 26: MyBackup Pro

26 juni 2011

Het updategeweld op het Androidplatform zorgt nog wel eens voor het verliezen van data of apps op je toestel. Gelukkig worden er vele functies gesynchroniseerd zoals je contactpersonen, agenda en betaalde apps maar zaken als browserfavorieten, smsjes, belgeschiedenis kun je kwijtraken. Er zijn veel applicaties in de Market die een back-up maken van apps, data of smsjes maar er is er één die opvalt, MyBackup Pro. Deze doet namelijk alles. En meer.

Review

MyBackup Pro in het kort: MyBackup Pro stelt gebruikers in staat om back-ups maken van belangrijke gegevens van hun telefoon en geeft hen de mogelijkheid om die gegevens te herstellen op elke telefoon die MyBackup Pro ondersteunt, ongeacht het platform. Een back-up van je Blackberry kun je terugzetten op een Androidtoestel.

Mogelijkheden

Deze app stelt je in staat om een back-up van je apps/media of data te maken en deze online op te slaan op de (beveiligde) MyBackup-server of op je SD-kaart. De app werkt op geroote en op niet-geroote toestellen maar voor de eerste categorie is wel een aparte versie van MyBackup beschikbaar waarmee je een back-up van APK+Data en Market-links kunt maken maar ook data van verschillende custom ROM's kunt veiligstellen.

'One-click-backup'

Alle apps, media en data zijn zelf in te stellen en een back-up maken verloopt erg snel, afhankelijk van het aantal apps of media (foto's en video's) dat je op je toestel hebt. Het mooie van MyBackup Pro is eigenlijk wel het feit dat het compleet is, alle gegevens op je toestel zijn (afzonderlijk van elkaar of in één keer met 'one-click-backup') te back–uppen. Natuurlijk is het ook mogelijk om met AppBrain applicaties terug te zetten op je toestel maar dan zul je ze één voor één vanuit de Market opnieuw moeten downloaden. Met MyBackup Pro kun je veel tijd besparen want hij herstelt je apps veel sneller via 'one click install'.

Veilige back-up

Wanneer je Androidtoestel verloren, beschadigd, ingeruild of gereset is, kun je makkelijk op je PC via de MyBackup Web Viewer (50Mb) je data en/of apps herstellen op je bestaande of nieuwe telefoon. Alle online gegevens zijn hier privé en veilig opgeslagen. Ikzelf sla de back-ups op in een map in Dropbox om op deze manier toegang te hebben tot mijn gegevens vanaf elke PC, laptop of telefoon die ik bezit.

Overige opties

 • Back-up maken van apps, contactpersonen, belgeschiedenis, favorieten, SMS \ MMS, Agenda, systeeminstellingen, homescreen snelkoppelingen, Alarm, woordenboek, muziek-afspeellijsten
 • Beheren en bekijken van eerder gemaakte back-ups
 • Inplannen van back-ups op door jou ingestelde tijden

MyToolbox

De app MyBackup Pro bevat ook nog een optie MyToolbox, welke ook los verkrijgbaar is in de Android Market. Deze optie kun je alleen gebruiken wanneer je toestel geroot is en laat je naast je geïnstalleerde apps ook systeemapplicaties bekijken. Van beide categorieën kun je apps of beter, bloatware, in de stand 'freeze' en 'unfreeze' zetten. Verder kun je nog data of cache van apps verwijderen, apps verwijderen of geforceerd stoppen. Nog een interessante optie is het '(un)linken' van een app aan de Android Market. Wanneer je een app 'unlinked' van de Android Market zul je niet meer lastig gevallen worden door updatemeldingen ervan.

Screenshots

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal betaalde alternatieven waarvan sommigen overeenkomen en anderen weer bepaalde functies missen. Van deze apps zijn ook gratis versies (met minder functies) beschikbaar. Laat ons vooral weten of MyBackup Pro de plaats van jouw applicatie inneemt.
[qrcode name="com.spritemobile.backup"]Sprite Backup 2.0 € 3,48
[qrcode name="com.keramidas.TitaniumBackupPro"]Titanium Backup PRO Key ? root € 4,23
[qrcode name="com.think_android.appmanagerpro"]AppMonster Pro € 2,49
[qrcode name="mobi.infolife.appbackup"]App Backup & Restore Gratis
[qrcode name="mobilehome.backup"]Mobile Backup II Gratis

Conclusie

Wanneer je je Androidtoestel vaak flashed met een nieuwe custom ROM, dan is een back-up van bepaalde gegevens onmisbaar. MyBackup Pro doet dit snel en eenvoudig en het bespaart je zo veel tijd. Je kunt zelfs een back-up, gemaakt op Android 2.1, herstellen naar een toestel dat draait op Android 2.3.4. Hoe dan ook, deze app is onmisbaar op ieder Androidtoestel en zal je veel tijd maar ook zorgen besparen op die momenten wanneer je dit het hardst nodig hebt. De gratis versie is een beperkte 30 dagen trial van MyBackup Pro en hier zul je dus niet alle functie kunnen bedienen. Heb je geen creditcard? Via deze site kun je MyBackup Pro met PayPal aanschaffen.
Versie:2.0.1
Omvang/SD-kaart:969kb/Ja
Prijs:gratis
Getest op:Nexus S (2.3.3)
Marketrating:[rating:4.6/5]
Ons eindoordeel:[rating:4.5/5]
[qrcode name="com.rerware.android.MyBackup"] MyBackup - Gratis [qrcode name="com.rerware.android.MyBackupPro"] MyBackup Pro - € 3,51 [qrcode name="com.rerware.android.MyBackupRoot"] MyBackup Root - Gratis [qrcode name="com.rerware.android.MyToolbox"] MyToolbox - € 1,40Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Review
Score: 5,00 / 5

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Controle over je gewicht met Libra - Weight Manager

App preview: SwiftKey2 Phone Beta

Reacties (22)
Bezig met laden van reacties...