Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

App van de week 18: Goob Alarm

· 29 april 2012

Eén ding is zeker: slapen doen we allemaal. Wakker worden moet dan uiteindelijk ook en dat kan nog wel eens naar zijn. Veel mensen zullen er last van hebben dat ze zich gewoon weer omdraaien als de wekker luidt, met als gevolg dat ze een uur later weer wakker worden. Daar zijn gelukkig allerlei oplossingen voor bedacht, waaronder het creatieve Goob Alarm (Get Out Of Bed Alarm).

Review

Er zijn allerlei apps die helpen bij het opstaan. Zo zijn er bijvoorbeeld de rustige apps als Sleep as Android,die met behulp van de sensoren in je telefoon in de gaten houdt in welke slaapfase je verkeert en je op basis daarvan wekt. Het probleem daarbij is wel dat je weliswaar wakkerder bent dan normaal, maar dat je nog altijd makkelijk het alarm uit kan zetten en verder kan slapen. Voor als je wat meer geweld nodig hebt, is Goob Alarm een 'leuk' alternatief.

Creatieve oplossing

Goob Alarm slaat een andere weg in om je je bed uit te slepen. Aangezien vrijwel elk Androidtoestel beschikt over een WiFi-verbinding, moet de ontwikkelaar gedacht hebben 'daar moet ik wat mee doen.' De app meet de sterkte van het WiFi-signaal van je router en het alarm gaat pas uit als het signaal sterk genoeg is (lees: als je dicht bij je router staat). Kortom, Goob Alarm verplicht je je bed uit te komen.

Instellingen

Als je een alarm instelt, kan je instellen of je naar je router toe wilt lopen, of juist van je router weg wilt lopen. Dat is nodig, omdat het kan zijn dat je dicht bij je router slaapt, waardoor het signaal al te sterk is. De sterkte van het signaal variëert tussen de nul en honderd. Ga dicht bij je router staan en stel de sterkte van het signaal in. Of ga juist ver van je router staan om de zwakte in te stellen. Het handigst is om verbonden te zijn met je netwerk, maar dat hoeft niet per se. Het is ook mogelijk om de naam van een WiFi-netwerk in te stellen, de app houdt dan rekening met de sterkte van dat netwerk. In de algemene instellingen kan je een ochtend- en nachtklok activeren. De ochtendklok wordt geactiveerd vlak voordat je gewekt wordt en de nachtklok zal een tijdje (of continu) te zien zijn nadat je deze hebt geactiveerd. Het is ook mogelijk om de functies van de volumeknoppen te veranderen (bijvoorbeeld om te snoozen) en de home-knop te blokkeren (hoewel dit niet op elk toestel werkt). Voor de snoozers onder ons, is het mogelijk om de duur van het snoozen in te stellen, hoewel dit natuurlijk wel een beetje het doel van zo'n app wegneemt. Gelukkig kan je de snoozeknop uitschakelen. Mocht je met je ochtendhumeur proberen de app geforceerd uit  te schakelen, dan kan je ook aanvinken dat dit voorkomen moet worden. Het uitschakelen zelf is niet te voorkomen, maar de app maakt wel tien afspraken in je agenda met alarmen. Zo ontkom je dus alsnog niet aan de wekker.

Handig

Als je WiFi niet ingeschakeld hebt, dan zal de app dit zelf regelen door een tijdje voor de wekker dit in te schakelen. Als je niet direct heel bruut gewekt wilt worden, dan is het ook mogelijk om het volume op te laten lopen. Dit kan je instellen per alarm. Dit zijn twee handige functies die de app nog net wat gebruiksvriendelijker maken.

Screenshots

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal alternatieven. Laat ons vooral weten of Goob Alarm de plaats van jouw applicatie inneemt.
[qrcode name="com.urbandroid.sleep"]Sleep as Android Gratis/€1,69
[qrcode name="om.mobitobi.android.gentlealarm"]Gentle Alarm Gratis/€1,99
[qrcode name="com.vp.alarmClockPlusDock"]Alarm Clock Plus Gratis/€0,99
[qrcode name="com.av.mac"]Math Alarm Clock Gratis/€1,45
[qrcode name="com.alarmclock.xtreme.free"]Alarm Clock Extreme Gratis/€1,99
[qrcode name="com.alioooop.myclock2"]myClock 2 – Alarm Clock Gratis

Conclusie

Al met al kan gezegd worden dat Goob Alarm een creatieve oplossing is voor het ik-wil-niet-uit-bed-komen-probleem. De app verplicht je je bed uit te komen, the hard way. Of je het na een paar keer nog trekt hangt natuurlijk van jezelf af, maar je kan het altijd een tijdje proberen als je moeite hebt om je bed uit te komen. De app is redelijk simpel in gebruik, maar een simpele tour door de functies zou op zich wenselijk zijn. Er is wel een handleiding aanwezig, maar deze is naar mijn idee niet heel duidelijk.
Versie:0.9.6
Omvang/SD-kaart:652KB / Ja
Prijs:Gratis
Getest op:Galaxy Nexus (4.0.4)
Marketrating:[rating:4.6/5]
Ons eindoordeel:[rating:4/5]
Gratis [qrcode name="com.sygel.goobalarm"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Eerdere versies van ‘App van de Week’ vind je hier.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (19)
Bezig met laden van reacties...