Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • HTC U11+

 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

App van de week 15: HuisWerk

· 10 april 2011

Mede dankzij ons Androidtoestel hebben we niet meer zoveel behoefte aan een papieren agenda. Contactinformatie slaan we op op ons toestel en ook onze agenda heeft zich in de telefoon genesteld. Toch worden er nog een heleboel schoolagenda's verkocht. Van die agenda's waarin je je rooster en informatie over je leraren kunt opslaan. Ook die worden vervangen door Androidtoestel met behulp van de app HuisWerk.

Review

Instellen

De app HuisWerk is helemaal gericht op het overzichtelijk houden van je schoolrooster en huiswerk. Als je de app de eerste keer opstart, betekent dat wel een dosis extra werk want je moet dan alle informatie invoeren in de applicatie. Om te beginnen dien je al je vakken in te voeren. Je geeft vakken een naam, een afkorting (zo komt hij in je rooster de staan) en een kleur. Je kan ook bij elk vak de informatie van de docent invullen zoals telefoonnummer, naam of e-mailadres. Nadat je al je vakken hebt ingevuld is het tijd om je rooster te gaan aanpassen. Allereerst kun je via de knop Uren in het hoofdscherm aangeven welk uur hoe lang duurt. Bijvoorbeeld het eerste uur van 9:00 tot 10:00, het tweede uur van 10:00 tot 11:00 etc. Daarna kun je je rooster gaan invoeren. Via de knop Rooster kun je je lesrooster gaan invoeren. Door te tikken op een uur kun je dat koppelen aan een vak. Tevens voer je hier in in welk lokaal je deze les moet volgen. Op deze manier voer je je volledige rooster in. Je krijgt nu een kleurig overzicht van alle lessen die je per week volgt. Er zijn sommige scholen die een tweewekelijks lesrooster volgen, ook hier kan de app in voorzien via het instellingenmenu.

Dagelijks gebruik

Nu je de app helemaal hebt ingesteld kun je hem gaan gebruiken. Via het tabblad 'Dag' of 'Week' zie je je rooster voor die dag of week. Hierin staat netjes aangegeven welk vak je hebt en in welk lokaal. Je kan nu een vak in de dag- of weekweergave aantikken om huiswerk voor dit vak toe te voegen. Hierbij denkt hij standaard dat je het huiswerk toevoegt voor de les waarop je getikt hebt, maar via de vorige- en volgende-knop kun je springen naar het volgende lesuur dat je dit vak hebt. Daaronder kun je aangeven welk hoofdstuk en welke pagina's je huiswerk inhouden, een eigen omschrijving invoeren of zelfs een foto (van bijvoorbeeld het bord) toevoegen. Tenslotte kun je met een vinkje aangeven dat het hier gaat om een toets waarvoor je moet leren. Al het huiswerk dat je hebt opgegeven wordt verzameld onder het tabblad huiswerk. Hier staat het op volgorde van wanneer het af moet zijn. Het maakt dus niet uit in welke volgorde het wordt ingevoerd maar het vak dat je als eerst klaar moet hebben staat bovenaan. Voor toetsen is een apart tabblad waarin eveneens de eerstvolgende bovenaan staat. Je kan op deze tabbladen het huiswerk aantikken om de details te veranderen, of een vinkje in het hokje plaatsen om aan te geven dat je dit huiswerk hebt gemaakt of geleerd. Als je eenmaal je huiswerk hebt ingegeven zul je ook in de dag- en weekweergave zien dat je huiswerk hebt. In de dagweergave zie je op het balkje van het vak een stapel boeken voor huiswerk, en een uitroepteken voor een toets. In de weekweergave zie je dat de bovenhoekjes van een vak anders worden gekleurd als er huiswerk of toets op het programma staan. Als je in de dag- of weekweergave lang drukt op een vak komen er een aantal opties naar boven. Ten eerste kun je kiezen om het nummer dat je bij de contactinformatie van de vak hebt opgegeven te bellen. De tweede optie is het mailen van het bijbehorende e-mailadres. Dit stuurt je allebei mooi door naar de respectievelijke apps op je Androidtoestel. De laatste optie die je hebt met je rooster is een eenmalige wijziging. Soms wordt een leraar ziek en wordt dat uur vrijgegeven of vervangen door een ander uur. Je kunt via een lange druk op het vak een uur wijzigen in een ander vak en lokaal. Dit zal dan éénmalig ook op je rooster verschijnen.

Widgets

De app wordt geleverd met een vijftal widgets. Dit gaat om verschillende formaten met twee typen informatie. Ten eerste heeft HuisWerk drie verschillende widgets (4x1, 4x2 en 4x4) met je lesrooster. En twee widgets (4x2 en 4x4) met je huiswerk. Deze widgets zijn enkel informatief en kunnen niet worden ingesteld of aangeklikt. Beide sturen je bij een klik gewoon door naar de app, maar toch handig om in één oogopslag te kunnen zien welk uur je hierna hebt, of welk huiswerk je nog moet maken.

Docentmodus

De app kan via het instellingenmenu ook in de docentmodus worden gezet. De ingebouwde (Engelstalige) handleiding laat ons weten dat er niet veel verandert in de app op één ding na. Vakken wordt vervangen door klassen. Als leraar geef je natuurlijk altijd hetzelfde vak maar steeds aan andere klassen. Je maakt dus een rooster van wanneer welke klas in plaats van wanneer welke les. Verder werkt de app hetzelfde.

Screenshots

Conclusie

HuisWerk is een zeer complete overzichtelijke app. Het kost even tijd om alles helemaal in te voeren zodat de app klaar is voor gebruik, maar als je dat eenmaal hebt gedaan kan het een behoorlijke tijdbesparing betekenen. Je huiswerk en toetsen komen op een overzichtelijke manier in een rijtje te staan en je kan direct zien wat je nog voor wanneer moet doen. Voor docenten is de app vrees ik iets minder handig, maar het kan misschien wel een aanvulling betekenen op hun huidige schema's. Helaas gaat de app aan één klein puntje voorbij, het wordt op de meeste scholen verboden dingen met je telefoon te doen in de klas. Mocht je op een wat vrijere school zitten of de moeite nemen je huiswerk nog na de les in te voeren, dan is dit een zeer handige app. Scan onderstaande QR-code of klik hem aan vanuit de Androidworld Reader om HuisWerk te downloaden of klik hem aan vanaf je PC om naar de webversie van de Android Market te gaan.
Versie:3.6
Omvang/SD-kaart:1.7 MB/Nee
Prijs:gratis
Getest op:HTC Desire (2.3.3)
Marketrating:[rating:4.4/5]
Ons eindoordeel:[rating:4/5]
[qrcode name="klwinkel.huiswerk"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
Tip: Lars

Doe mee met ons lezersonderzoek!

Elk jaar vragen we onze lezers het hemd van het lijf. Zo kunnen we Androidworld.nl nog beter maken en leren we jullie beter kennen.

Ik doe mee !

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (47)
Bezig met laden van reacties...