Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

App van de week 13: Sleep as an Droid

· 28 maart 2011

Slapen is heel erg belangrijk en van heel veel mensen ook een hobby, en teveel slapen dat kan haast niet. Persoonlijk slaap ik te weinig en heb vaak ook het gevoel dat ik nog net zo moe ben als ik wakker word. Daarnaast heb ik nog zo een ouderwetse digitale wekker van de Hema die me zo wreed uit mijn slaap haalt dat ik de eerste twee uur niet te genieten ben. Ik ben met Sleep as an Droid eens mijn slaap gaan analyseren.

 

Review

Sleep as an Droid is een applicatie die je slaap monitort en je ook op een plezierige wijze wekt. Een soort Wake-up Light met slaap-analysetool en dat allemaal binnen één applicatie.

Het (sobere) startscherm geeft een overzicht van de alarmen die je hebt ingesteld, ik heb bijvoorbeeld een alarm voor door de week en voor in het weekend. Onderaan het scherm heb je een toolbarwaarmee je een alarm kan toevoegen, de app kunt starten, je grafieken kunt bekijken en de actuele tijd kunt aflezen. Onder de menuknop zitten een heleboel instellingen waar we hieronder op terugkomen.

Hoe werkt het?

Sleep as an Droid maakt gebruik van de sensoren in het toestel. Wanneer je gaat slapen leg je je telefoon naast je kussen en activeer je de applicatie. Gedurende de nacht zal de app en je toestel de bewegingen die je maakt in je slaap monitoren en in een grafiek laten zien. Hoe meer je beweegt, hoe onrustiger je slaapt en des te vermoeider  je wakker wordt. Goed slapen is dan ook van essentieel belang voor je gezondheid, lees er hier meer over

Snurk-alarm

Je zal nooit meer kunnen ontkennen dat je snurkt of in je slaap praat, want de applicatie houdt dit namelijk ook bij. In het menu kun je aangeven hoe gevoelig de app moet reageren op geluid, dit doe je door middel van het instellen van een percentage. Wanneer je over dit percentage heen gaat (qua geluid) gaat de app het geluid opnemen en kun je in theorie de volgende ochtend terughoren hoeveel lawaai je wel niet maakt in je slaap. En om de flauwe grappen voor te zijn, het gaat hier om geluid wat je in je slaap maakt niet als je wakker bent en in bed ligt.

Big Brother is watching you

Als je al niet meer bij je ouders woont dan is het met deze app net alsof je je moeder in een app hebt. Elke avond kun je een signaal krijgen dat het tijd is om naar bed te gaan, je kunt bij de instellingen namelijk je ideale nachtrust wat betreft uren ingeven. Daardoor weet de applicatie precies wanneer je naar bed "moet". Ben je ook lekker sociaal bezig dan kun je ook nog alles delen via Facebook, als je gaat slapen geeft hij dat aan als status en als je wakker wordt dan post hij de grafiek op je Facebookpagina.

Wake-up Light en anti snooze

De "relaxed wakker worden wekker van Philips" is ontzettend populair, wakker worden met vogeltjes is een stuk lekkerder dan met dat metalen gerinkel. Binnen Sleep as an Droid kun je ook deze geluiden gebruiken om wakker te worden. Bij de instellingen kun je aangeven of het volume omhoog moet als je de wekker niet uit zet of hoe hard de toon mag worden. Ben je een fanatieke snoozer (uitdrukken wekker)? Dan heeft de maker van deze applicatie daar ook een voorziening voor ingebouwd. Wanneer het tijd is om uit bed te gaan en je wekker afgaat kun je deze snoozen of uitzetten via het scherm. Om te voorkomen dat je dit half slapend doet en gewoon weer verder gaat met snurken kun je instellen dat je een Captcha (reeks letters/cijfers) moet overschrijven.

Screenshots

 

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal alternatieven. Laat ons vooral weten of Sleep an an Droid de plaats van jouw applicatie inneemt.
[qrcode name="com.androsz.electricsleepbeta"]ElectricSleep Gratis
[qrcode name="com.lslk.sleepbot"]Sleepbot Gratis
[qrcode name="com.mizusoft.relaxandsleep"]Relax and sleep Gratis

Conclusie

Ik gebruik deze app met veel plezier, het is leuk om die grafieken te zien en de wekfunctie werkt prima. Overigens moet je aan de grafieken niet al te veel waarde hechten als je bijvoorbeeld een hond hebt die midden in de nacht op bed springt of een partner naast je die onrustig slaapt. Het is jammer dat de ontwikkelaar zo weinig aandacht heeft gegeven aan het uiterlijk van de applicatie. Helaas zie je dat vaker terug, technisch goed en design een onvoldoende. Ondanks dat is Sleep as an Droid een applicatie die zeker een plaats verdient op mijn Desire HD!
Versie:1.5
Omvang/SD-kaart:1.3 MB/Nee
Prijs:gratis 14 dagen proberen daarna 0,99
Getest op:HTC Desire HD (2.2)
Marketrating:[rating:4/5]
Ons eindoordeel:[rating:4/5]
[qrcode name="com.urbandroid.sleep"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (38)
Bezig met laden van reacties...