Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

De Bijenkorf heeft al een tijdje een app in de Market staan. Eerder hebben we deze nog niet behandeld, omdat de app nog vrij onoverzichtelijk was, maar nu ze de update naar versie 2.5 hebben uitgebracht, is deze een stuk makkelijker in gebruik en vooral een stuk overzichtelijker. Helaas heeft de app nog steeds een paar schoonheidsfoutjes, maar we willen hem jullie toch niet onthouden.

Review

De app is opgebouwd als een soort digitaal tijdschrift. Als je hem opent kom je op een inhoud waar je de keuze hebt om direct door te scrollen naar bijvoorbeeld nieuws, trends of voordeel. Om te navigeren door de app kan je naar links en rechts vegen om van pagina te wisselen, of de knop categorieën bovenin gebruiken om direct naar een sectie toe te bladeren.

Het magazine

Als je een categorie kiest kom je op de openingspagina voor die categorie. Ik koos voor heren en heb dan de keuze tussen inspiratie, uitgelicht en backstage. In inspiratie heb je een aantal foto's van modellen in een bepaalde stijl. Je kan nu een filmpje bekijken van deze modellen, of gelijk de producten bekijken die bij die stijl horen met de knop get the look. In uitgelicht vind je een selectie uitgelichte producten en backstage levert wat filmpjes van een foto-shoot. Als je een product bekijkt heb je aan de linkerkant informatie over het product, zoals de prijs en kleur en aan de rechterkant een foto. Als je je toestel vervolgens van landschap- naar portrethouding draait verschijnt de foto full-screen.

Wishlist en social media

Elk product dat je bekijkt kun je toevoegen aan je wishlist. Deze kan je dan op elk moment weer terugvinden door de knop die je helemaal links bovenin de app vind. Ook kan je door de hele app heen producten (of je wishlist) delen via e-mail, Facebook of Twitter, via de knoppen rechtsonder in je scherm. Dit verwijst je door naar de mobiele website van de betreffende site. Ook kan je bij elk product bekijken bij welke filialen het product te koop is, of het product direct on-line bestellen.

Shop en bestellen

Als laatste hebben we nog het knopje shop. Hier kunnen we kiezen uit dames, heren, kinderen en voordeel. Elk weer onderverdeeld in categorieën als broeken, shirts, jassen, enzovoorts. We krijgen dan een carrousel van producten uit die categorie, met linksonder de prijs te zien. Als we daar dan op drukken zien we weer de details van het product en de mogelijkheid om dit on-line te kopen. Als we, waar dan ook in de app, op bestel online drukken, komt er een soort pop-up venstertje waarin de website van De Bijenkorf wordt weergegeven op de pagina van het geselecteerde product. We hebben nu de mogelijkheid om producten toe te voegen aan de winkelwagen en deze te betalen. Dit kan (zoals ook op de website) met de Bijenkorf-card, iDeal of een creditcard.

Gebruikservaring

Het concept van de app is prima. Een digitaal magazine waarmee je direct productdetails kan bekijken kan heel goed werken. Op de meeste fronten is dat in deze app ook goed gedaan, maar er zijn een paar slordigheidjes. Zo zijn de filmpjes vrij slecht van kwaliteit en stotteren enorm. Ook heb ik een aantal maal gehad dat ik op bestel online druk om een product te bekijken op de site, waarna ik de melding kreeg dat het product niet is gevonden. Een ander groot nadeel vind ik de data-vergaring. De Bijenkorf heeft ervoor gekozen om alle data (behalve dan natuurlijk het bestellen) in de app mee te sturen en dus te installeren. Hierdoor kun je altijd, ook als je geen internet ter beschikking hebt, alles bekijken. Dit betekent wel dat je een app van meer dan 15 MB moet installeren. En nog erger, deze kan niet naar de SD-kaart worden verplaatst.

Screenshots

Conclusie

Ten opzichte van de eerdere versies van deze app is het een enorme verbetering. Toch denk ik dat deze app het grote publiek nog niet zal bereiken. Een paar schoonheidsfoutjes, maar vooral de grootte en het feit dat hij niet naar de SD-kaart verplaatst kan worden, zijn struikelpunten.
Versie:2.05
Omvang/SD-kaart:15 MB/nee
Prijs:gratis
Getest op:HTC Desire (2.3.2)
Marketrating:[rating:2.7/5]
Ons eindoordeel:[rating:3/5]
[qrcode name="bijenkorf.imagazine"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Gekkenhuis ! Nokia 3 voor maar €75!

Ze zijn he-le-maal koekkoek geworden bij de MediaMarkt. De Nokia 3 van €149 voor maar €75!

Koop

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...