Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

App preview: SwiftKey2 Phone Beta

· 02 mei 2011

Op de Mobile World Congress in Barcelona van dit jaar kwamen we deze tekstinvoerapplicatie voor het eerst tegen op een Motorola XOOM, de bètaversie SwiftKey2. Met deze tabletversie moet je hoofdzakelijk je duimen gebruiken om tekst in te voeren. Uiteraard is dit bij de smartphoneversie niet het geval, maar dit is een bètaversie waar je bijna niet meer hoeft te typen...

Review

We hebben onder de Androidworld-crew al vele, vele tekstinvoerapplicaties verslonden. Maar naast Swype is ook SwiftKey een blijvertje, zoals jullie wel kennen en misschien ook geïnstalleerd hebben. De bètaversie van SwiftKey daarentegen is helemaal eenmust-have.

Fluency-technologie

SwiftKey maakt gebruik van TouchType's Fluency-technologie die het volgende woord al voorspelt, nog voordat je een toets indrukt. SwiftKey beweert dat ze je volgende woord kunnen voorspellen met zo'n nauwkeurigheid dat een derde van de suggesties in een keer goed zal zijn en je hiervoor meestal niet meer dan twee letters nodig hebt. SwiftKey voorspelt niet alleen maar het leert terwijl je typt en herinnert zich je schrijft. De Fluency-technologie zal na verloop van tijd woorden en zinnen die je regelmatig kiest, zich eigen maken zodat het de voorspelling nog sneller en accurater aan je kan voorschotelen. Daarnaast maakt de applicatie gebruik van geavanceerde foutcorrectie, wat betekent dat grammatica- en spelfouten verleden tijd zouden moeten zijn.

SwiftKey2

De bètaversie van dit toetsenbord zal in het begin niet veel verschil uitmaken naast bijvoorbeeld de Marketversie. Maar naar verloop van tijd, wanneer het zich je schrijfstijl en vocabulaire zich meer en meer toe-eigent, wordt het haast eng. Na het intoetsen van een letter of twee, schuift de voorspelling je een aantal woorden voor en wanneer je er op klikt wordt het volgende woord alweer gepresenteerd. Het kan dus zijn dat er een gehele zin wordt voorspeld waarvoor je alleen op de woorden hoeft te klikken. Typen is er haast niet meer bij...

Prediction mode

Er zijn verschillende voorspelmodi die je bij de instellingen kunt selecteren Classic, Rapidfire, Manual en Custom. De Classic-modus is standaard ingesteld en meer gericht op een combinatie tussen voorspelling en correctie. Voor de snelle types is er Rapidfire welke zich meer richt zich meer op auto-correctie dan op voorspelling. Met deze optie kun je dus gerust snel typen zonder bang te zijn dat er een foutje door glipt. Manual of handmatig schakelt auto-correctie compleet uit en voorspelt drie woorden voor je. Wil je zelf een voorpspelmodus samenstellen? Dan kan dat met de optie Custom die je meerdere mogelijkheden laat instellen. Met de Prediction mode alleen is SwiftKey2 al heel wat beter dan zijn voorganger.

Pijltjestoetsen

De trackballs verdwijnen steeds meer en meer in het Androidlandschap. Hier heeft SwiftKey rekening mee gehouden en in er is een mogelijkheid om pijltjestoetsen onder het toetsenbord weer te geven. Wellicht is dat voor de Gingerbread-gebruikers onder ons overbodig vanwege de cursor die in deze Androidversie aanwezig is, Froyo-gebruikers zonder een toestel met trackball zouden er zeker profijt van hebben. Om meer ruimte te creëren op het scherm maar ook omdat ik het niet gebruik, heb ik het uitgezet.

Personalization

Het importeren van woorden uit SMS-berichten om nauwkeuriger te kunnen voorspellen, is ons bekend van de de eerste versie van SwiftKey. Nu zijn er daar ook Gmail, Twitter, Facebook en een RSS feed aan toegevoegd. De eerste keer kan het even duren voordat er woordendatabase is opgebouwd.

Screenshots

Video's

Dit zijn video's van de versie van SwiftKey die in de Android Market staat, dus niet van de bètaversie,

http://www.youtube.com/watch?v=t6poOrKoEf8&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=uHrTT0XAPJg

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal alternatieven. Laat ons vooral weten of SwiftKey 1 of 2 de plaats van jouw applicatie inneemt.
[qrcode name="net.cdeguet.smartkeyboardtrial"]Smart Keyboard Pro Gratis
[qrcode name="com.thickbuttons"]ThickButtons Gratis
[qrcode name="com.betterandroid.betterkeyboard8"]Better Keyboard 8 Gratis
[qrcode name="com.dasur.slideit.vt.lite"]SlideIt Gratis
[qrcode name="com.threequbits.android.eightpen"]8pen Gratis

Conclusie

Naast het niet kunnen instellen van Haptic feedback en Long-press duration, deze blijven steeds op 0ms staan, is dit toetsenbord één van de betere die er op dit moment beschikbaar zijn. Hopelijk worden er enkele verzoeken, welke ook gemeld worden op het VIP-forum, ingewilligd. Enkele voorbeelden ervan zijn: de spatiebalk iets groter maken zodat je minder vaak per ongeluk op de het punt-teken ernaast drukt, de smiliesen het @-teken wat makkelijker bereikbaar maken. Dit is dan ook een bètaversie en wanneer in de uiteindelijke versie alle bugs en verzoeken zijn verwerkt, heb ik er €10,- voor over. Helaas worden er geen nieuwe VIP-leden meer toegelaten op het forum, van waar je SwiftKey2 kunt downloaden. Het is dus wachten op de officiële lancering in de Android Market. Tot die tijd is de voorganger van deze bèta gewoon beschikbaar. De QR-codes vind je hieronder.
Versie:2.0.1.51
Omvang/SD-kaart:4.9 MB/Nee
Prijs:gratis
Getest op:Nexus S (2.3.3)
Marketrating:N.V.T.
Ons eindoordeel:[rating:4.5/5]
SwiftKey Keyboard Free  [qrcode name="com.touchtype.swiftkey.trial"]Gratis
SwiftKey Keyboard  [qrcode name="com.touchtype.swiftkey"]€ 1,34
Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Gekkenhuis ! Nokia 3 voor maar €75!

Ze zijn he-le-maal koekkoek geworden bij de MediaMarkt. De Nokia 3 van €149 voor maar €75!

Koop

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (31)
Bezig met laden van reacties...