Androidworld
Androidworld
17 september 2012 11:20 uur
Het zal je niet ontgaan zijn dat de iPhone 5 vorige week aangekondigd is door Apple. Dan is het 'natuurlijk' tijd voor andere grote merken om deze te gebruiken in reclames, liefst om een eigen product aan te prijzen, zo heeft Samsung gedacht.

Samsung Galaxy S III en iPhone 5

Samsung probeert met onderstaande reclame-uiting te laten zien dat de iPhone 5 niet veel voorstelt. In deze reclame laat Samsung een aantal specificaties zien van zowel de iPhone 5 als de Samsung Galaxy S III en vergelijkt deze met elkaar. Daarnaast worden er nog een aantal specifieke functies van de Samsung Galaxy S III genoemd waar de iPhone 5 niet over beschikt. Het wellicht niet de meest eerlijke vergelijking tussen beide toestellen, maar natuurlijk wel een manier om er aandacht op te vestigen. Of dit nu een eerlijke reclame is of niet, deze zou wel eens kunnen werken. De volledige (tech)wereldpers schrijft erover en plaatst de afbeelding online, zoals wij dit nu ook doen. Het is misschien niet de meest nette manier, maar Samsung en Apple zijn toch al geen vrienden als we kijken naar het aantal rechtszaken die over en weer worden gevoerd. Overigens is in de Verenigde Staten deze manier van reclame maken, de concurrent direct aanpakken in plaats van alleen je eigen sterke punten te benadrukken, een stuk normaler dan in Nederland. Deze zou hier waarschijnlijk dan ook niet zo goed aanslaan.

Reactie Nokia en iPhone-fans

In de advertentie speelt Samsung in op de benaming van de Apple-medewerkers die in de Apple Store mensen helpen met het oplossen van hun problemen met Apple-producten. Deze heten 'Apple Genius', oftewel een genie. Samsung zegt dus, met dubbele betekenis, dat je geen genie hoeft te zijn om niet te kiezen voor een iPhone 5. Nokia reageert in een tweet ook even: 'nee, je hoeft inderdaad geen genie te zijn'. Daarbij wijst Nokia nog even op het feit dat haar nieuwste toestel draadloos kan worden opgeladen, een geweldig scherm en een geweldige camera heeft en dat het apparaat te bedienen is wanneer je handschoenen aanhebt. https://twitter.com/nokia/status/247037151479476224 Ook iPhone 5-fans reageren op de advertentie van Samsung. Terecht wijzen ze er op dat Samsung wel heel selectief heeft gekeken naar de features. Daarnaast werd het 'It doesn't take a genius' op de advertentie veranderd in bijvoorbeeld 'Don't settle for cheap plastic' (Neem geen genoegen met goedkoop plastic). Een paar voorbeelden van deze aangepaste advertenties kun je hier vinden. Via: Businessinsider
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Lars

  Logische reactie van Samsung. Apple klaagt maar aan en aan en hoppa nog maar een eens keertje erbij, maar ze gebruiken wel onderdelen van Samsung. Sowieso is de Galaxy S3 beter en ook de One X. Fuck iPhone, Fuck Apple.

  • Vallinny

   geniaal van Samsung :). Trouwens ik drink geen appelsap ;)

   • Ginkeltjes

    Tja het klopt wel een beetje... laten we eerlijk zijn.. ja de iPhone 5 is weer beter dan de 4S maar om nu te zeggen dat het iets nieuws is.. totaal niet.

    • René

     lol met dat Genie, vind ik wel erg goed gevonden.

     Maar goed....heb toch een soort gevoel van, kom op Samsung, verlaag je niet tot dat soort dingen.
     Heb je als het goed is NIET nodig, doe gewoon je ding, en laat apple gewoon links liggen.

     • Rick

      Beetje zure aktie van samsung. Als je drie kwart van de features van je concurrent niet opnoemt is de S3 beter. Ik heb ondertussen een stickertje over het merkje van mijn telefoon geplakt. Schaam me rot met mijn sgs+

     • mark

      @Rick haha kneus Apple moet zich kapot schamen

     • Thijs

      Beetje zure actie?

      Dit is in Amerika reclame. Dit doen alle bedrijven daar en zijn de features die ze weglaten niet degene die al in de 4s zaten. Als ik jou was zou ik de iPhone 5 kopen. Kan je een Samsung stikker over de Apple plakken omdat die ook nog wel eens "zuur" bezig zijn.

     • Androiddevil

      @Rick ken je de Iphone?
      Want een aantal van die features zijn van android gekopieerd.

      zie hier
      http://www.zdnet.com/blog/burnette/apple-copies-a-bunch-of-features-from-android-calls-it-ios5-updated/2295

     • Huh?

      @Androiddevil. Ik ga echt niet beweren dat apple zo origineel is. Zeker het notificatiescherm komt toch wel erg bekend voor. Maar bij de rest van de onderwerpen die in dat artikel staan moet je je toch wel achter je oren krabben. De mogelijkheid om je op magazines te abonneren vergelijken met automatisch downloaden op de achtergrond van android is wel erg scheef. Twitterintegratie afdoen als iets wat toch niemand wil (waarom staat twitter dan vol met automatisch gegenereerde berichten van allerlei apps die automatisch twitteren), en met name mail vind ik echt een ramp op mijn sgs+. De gmail app is erg goed met multiple accounts, maar zodra je en gmail account en exchange accounts heb, ben je veroordeeld tot meerdere e-mail clients. En ik heb er heel wat geprobeerd: of exchange wordt niet goed ondersteund of gmail niet.

    • Egon

     Ik heb deze reactie al eerder geplaatst maar ik wil het nog wel even benadrukken:

     "Dat iedereen gelijk Samsung begint af te zeiken maar dit soort advertenties worden juist gemaakt door zogenaamde "creatieve" mensen die zelf idolaat zijn van Apple en de hele dag een Macbook, iPhone en iPad meezeulen om bij de Starbucks een Instagrammetje te plaatsen van hun "Mocha Light Frappuccino Blended Beverage" en hoe geweldig hun kat wel niet is!"

     .....Apple wordt steeds laagdrempeligger!"

     PS. Amerikaanse koffie is niet te drinken!!!

     • TheSame1

      Heb zelf een s3 en vind het een snel toestel waar je veel mee kan. Het design ben ik minder over te spreken. Vooral de achterkant is vrij lomp en touchwiz vind ik persoonlijk niet mooi.
      De iphone 5 is zeker een goed toestel en ziet er degelijk en mooi uit. Er zijn alleen snellere modellen mits je een ander os wilt gebruiken. Vind dat Sony nog steeds de mooiste Android phones maakt.

      • Dekon

       Samsung Galaxy s3 een batterijduur van 790 uur stand-by? Yeah right! Zijn er hier dan echt mensen die dit geloven?

       • Eric G

        Ik moest wel lachen toen ik "A totally different plug" las.
        Technisch kan de s 3 beter zijn, maar qua behuizing zitten ze er mijlen naast, ik zit te denken om de Note 2 aan te schaffen, maar als de behuizing hetzelfde is als de S 3, dan koop ik hem niet. Ik vind dit echt niks. Als ik dan op behuizing (materiaal/bouw) een waarde zou geven dan is dit voor de iPhone 5 een 9+ en voor de S3 een 4. Dan vind ik de Note (1) beter, een 7-.

        • niels

         Kan wel zo zijn, maar gooi eens een aaifoon op de grond en gooi eens een samsung op de grond, dat zie je vanzelf welke de veeeeeeeeel betere behuizing heeft (buiten beschouwing latende wat mooi is.......)

       • ferry wijsman

        een beetje modder smijten lijkt mij geen probleem, zeker niet met de amerikaanse ad cultuur. Ik moet zeggen dat apple daar ook heer en meester in is! kijk hier maar eens naar http://www.youtube.com/watch?v=VCL5UgxtoLs en een goede marketing betekend nog niet dat je een top product kan neer zetten.

        • Ben

         @Eric g: materiaal/bouw van iphone 5 een 9? Ga je nu af op wat er op internet staat? Of heb je de iphone 5 nu al in je handen?

         Design is iets persoonlijks maar om nu al dat soort dingen te roepen vind ik zo knullig... En laten we qua degelijkheid maar geen discussie gaan voeren...

         • Barry132

          Het probleem alleen is dat je de gemiddelde Iphone gebruiker toch niet zo ver krijgt om een Samsung aan te schaffen. Het is bewezen dat Apple gebruikers het meest trouw zijn aan hun merk.
          Vind het een beetje zielige reclame waarin de strijd alleen maar weer verder wordt aangewakkerd. Een "strijd" die vooral aan de kant van Samsung wordt verafschuwd. Pot verwijt de ketel..?

          • Androiddevil

           @Barry132
           Die strijd voert Apple zelf en dan kan je dit soort dingen verwachten. zo'n beetje alle belangrijke android fabrikanten worden door die rotte Apple aangeklaagd om de kleinste dingen.

           ik heb het vermoeden dat Apple nog steeds bezig is om Steve Jobs zijn laatste levensdoel uit te laten komen en dat is het vernietigen van Android. Al die rechtszaken zijn daar een onderdeel van. En ik vind het ook vreemd dat Samsung Steve Jobs z'n quotes niet mag gebruiken als bewijs.

           • Barry132

            Dus.....omdat Apple een vuil spel speelt moet Samsung daar maar in mee gaan? Vind ik onzin, Samsung moet zich juist nu van zn beste kant laten zien en gewoon doorgaan met nog betere producten te maken. Alleen op die manier verdien je nog meer respect en zul je het beter doen dan je concurrent.

          • redmaner

           Ik word een beetje moe van dat apple vs samsung. Natuurlijk is een beetje concurrentie goed maar af en toe...

           • Mark

            Apple doet net of dat ze iets geweldigs uitgebracht hebben maar als je goed naar de specs kijkt zie je al snel dat dit zeker niets nieuws is.

            • GZH

             Zelfs LG zou iPhone los beaten..
             Maar de beste is toch samsung,huawei,xiaomi & oppo

             • Vincent

              De polymeer van de 1x en s3 zijn beter dan aluminium want dat krast zo snel!

              • hawbesh

               sinds wanneer heeft mijn Samsung Galaxy S3 2 GB RAM ik heb maar 1GB

               • GZH

                Hawbesh , dat is de amerikaanse versie..

                • phoenix

                 ik ga voor WP8, apple is te "closed" en android "te log"