Naar content

Android 4.1.2 nu beschikbaar voor de Galaxy Nexus

· 15 oktober 2012

Begin deze maand is Android 4.1.2 gelanceerd voor de Nexus 7. De update bracht geen heel grote veranderingen met zich mee, naast de stabiliteits- en prestatieverbeteringen en de mogelijkheid om het startscherm in  landschapsmodus te gebruiken. Zojuist kreeg ik op mijn Galaxy Nexus de melding binnen om het te updaten naar Android 4.1.2

Android 4.1.2

De grootste merkbare verandering zou de landschapsmodus voor het startscherm moeten zijn. Als je de Galaxy Nexus in de lengte vast hebt, zal deze automatisch overschakelen naar landschapsmodus en dus juist weergegeven worden. Voorheen kon het startscherm alleen gebruikt worden in de portretmodus. Maar wat ik ook probeer, het startscherm van mijn Galaxy Nexus draait niet mee wanneer ik het toestel kantel. We zullen dit bij andere redacteuren van Androidworld controleren. Graag horen we wat jullie bevindingen zijn. Daarnaast zijn er stabiliteits- en prestatieverbeteringen doorgevoerd in Android 4.1.2 maar dit heb ik nog niet als zodanig kunnen ervaren daar de update net geïnstalleerd is.

Screenshots

Beschikbaarheid

De firmware-update is OTA beschikbaar. Er zou dan een melding in je notificatiebalk te zien moeten zijn. Zie je deze melding niet? Dan kun je de update versnellen door de cache leeg te maken van Google Services Framework en vervolgens opnieuw te checken voor de update.  Dit doe je door naar instellingen>Apps>Alles>Google Services Framework te gaan en hier op ’gegevens wissen’ te drukken. Hierdoor verlies je geen instellingen of andere data. Vervolgens ga je naar instellingen>Over de telefoon>systeemupdates en de update zou op je scherm moeten verschijnen. Na de installatie draait je Galaxy Nexus op de allernieuwste versie van Android, Jelly Bean. Ik beschik over een yakju-versie. Ik weet dus niet of de update voor mensen met een yakjuxw-versie (of een andere versie) ook beschikbaar is. Voor meer informatie omtrent deze versies verwijs ik je naar dit artikel.

T-Mobile Unlimited: unlimited data, bellen, alles!

Why limit de dingen die je leuk vindt? Bij T-mobile krijg je Unlimited internet, bellen en sms’en in Nederland en 60 dagen in buitenland!

Go Unlimited

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S7

Google introduceert Google Instant voor Android (alleen Engels)

Jelly Bean voor Galaxy Nexus nu ook in Nederland

Reacties (82)
Bezig met laden van reacties...