Androidworld
Androidworld
08 maart 2012 19:40 uur
Volgens een aantal leden op het XDA-forum, schijnt er op dit moment een update naar Android 4.0 uit te rollen voor de HTC Sensation in noordelijke landen en voor de HTC Sensation XE in Duitsland. Het zou gaan om Android 4.0.3 en Sense 3.6.

Android 4.0.3

HTC heeft verder geen informatie hierover vrijgegeven behalve dan dat deze toestellen een upgrade naar Ice Cream Sandwich zouden krijgen. We weten ook dat HTC vorige maand een preview aan een aantal gelukkigen heeft gegeven dus een update rond deze tijd zou goed passen. Nu blijkt uit een aantal reacties dat dit dan ook diezelfde preview betreft maar of dit klopt weten we ook nog niets zeker. De enige informatie die ons tot nu toe bereikt heeft, is Android 4.0.3 en Sense 3.6 en dat het OTA-bestand op XDA te downloaden is. Vooralsnog kan dit bestand geïnstalleerd worden wanneer je beschikt over S-Off en de laatste officiële versie. Wanneer nieuwe informatie ons bereikt dan laten we het je hier zo snel mogelijk weten.

Screenshots

HTC Sensation (XE)

De HTC Sensation is het eerste toestel van HTC dat de beschikking heeft over een dual-coreprocessor. Naast het 4.3 inch scherm is het toestel vervaardigd uit één stuk aluminium zoals we dat ook kennen van de HTC Legend. Dit toestel werd vorig jaar april gelanceerd met Android 2.3.3. en HTC Sense 3.0. In september van hetzelfde jaar lanceerde HTC een speciale editie van de Sensation. De Sensation XE is het eerste resultaat van de samenwerking met Beats. Deze aangepaste versie van de HTC Sensation heeft qua hardware niet veel nieuws te bieden behalve een grotere accu en een iets snellere processor maar wel met in-ear hoofdtelefoons van Beats. Bron: AndroidPolice
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • Daniel B

  Volgens mij werd de sensation gelanceerd met android 2.3.4. Die staat er bij mij op tenminste, wat ik nou jammer vind is dat we nog geen exacte datum hebben. Eind maart klinkt zo lekker vaag, maar die ota update komt toch 'over the air' of ben ik nou gek?

  • HeNdRiK

   Ik heb een branded T-Mobile toestel, moet ik nou eerst wachten totT-Mobile deze ics aanpast aan hun wensen? Of krijgt iedereen gewoon via de htc server de update melding..?

   • Daan

    Geen Sense 4.0 voor de HTC Sensation?

    • pintoil

     Mocht dat nietzo zijn (4.0) dan zit er opzet in 't spel sense 2.3.6 is te zwaar
     Ik koop toch gèèn nieuwe HTC.
     ....xe
     ....

    • Dennis

     Hij kan altijd later komen met een update, Alleen werd deze sense al gemaakt voor 4.03.
     En verder lekker boeiend en nieuwe toestellen moeten ook wat vernieuwends hebben, De sensation xe is niet meer nieuw al iets meer dan een half jaar oud.
     Dus hij kan altijd nog komen dus niet piepen

   • remcooo

    op XDA las ik dat vooral mensen in noorwegen en zweden

    • Dennis

     Ik heb net gecheckt wil zo graag naar 4.0 nu draai hem op me tablet net gezocht maar helaas nog geen update op me unbranded htc sensation xe

     • robijno

      en mijn samsung note/tab 10.1 krijgt als laatst weer de ics 4.0 zeker... damnn

     • Sillz

      Krijgt de desire nog een update of niet

     • Wilco

      Wanneer krijgt de Sensation XL de update naar ICS (android 4.0) en Sense 3.6 ? Is daar al iets over te melden?

      • Rick

       Tegenvaller dat de Sensation (XE) geen Sense 4.0 krijgt. Benut die dualprocessor nou is..

       Voorderest snap ik er geen reet van en wacht ik maar op de officiële bevestiging van de update.

       • clemens

        Valt me tegen dat over het gebruik in de pre-release fase van ICS voor de HTC Sensation niets te lezen valt op Internet. Ook nu zou je hier reacties verwachten dat ze de update naar ICS gedownload hebben en wat de ervaringen zijn. Niet zo'n hot issue meer zeker.

        • Mikester

         En de Desire S? Zo oud is deze toch nog niet? Het is ook bijna niet bij te houden eigenlijk :( Modellen volgen elkaar zo snel op dat voor je het weet je telefoon alweer als 'oud' bestempelt wordt :( Hoop dat de Desire S niet vergeten wordt!

        • Erates

         Ik heb de gewone Sensation in Belgie, inbrandend en heb nog geen update ontvangen... Wat die link doet betrouw ik ook eigenlijk niet...
         Ik vind het raar, ik heb op de facebook van HTC hetzelfde gepost en zij zeggen dat er vooral in zweden en noorwegen updates wegrollen en 1tje in de UK. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon trollenwerk zijn.

         • Marcel

          De htc Ryhme krijg die ook een update

          • koeneker

           heeft iemand in NL al iets binnengekregen?

           • @Ruuddd

            Nee helaas. Bezit de XE, maar nog geen update gehad. Ik wacht wel rustig af. Wat ik ook erg jammer vind, is dat de Sense 4.0 ook niet wordt toegepast op de Sensation (XE) bedoel, dat zou die makkelijk aan kunnen, maargoed. ICS 4.0 is ook al helemaal awesome ;-)

            • EmVee met een XE

             Op mijn Sensation XE ook nog niets. Geduldgeduld...

             • Daniel B

              Wat zit iedereen toch te stressen er is toch niks bekend van een datum ofzo? Denk niet dat ie vandaag nog komt of morgen, overmorgen. Eind maart staat op de htc site dus..... Stop allemaal met mij gek te maken haha, ik wil het, ik wil het,ik wil het!! Grrrrr LOL! :-D

              • bob fakkel

               Ik heb de update vandaag geinstalleerd via de download van XDA. Zover ik weet is het versienummer 1 hoger dan die van de test groep waar je je kon opgeven en gaat het dus waarschijnlijk om een final release. Mocht hij in Nederland komen en is dit alsnog een "beta" dan update ie vanzelf wel weer aangezien het versienummer dan lager is ;)

               Enigste vereiste is een S-Off toestel, handleiding hoe te updaten staat er duidelijk bij vermeld en vereist weinig kennis. Het toestel zelf ten opzichte van GB 2.3.4 en Sense 3.0 loopt een stuk soepeler en is zichtbaar sneller. Alleen verwacht er kwa styling niet teveel van, blijft toch gewoon dat "saaie" HTC menu.

              • robin

               ik lees net op the-htc-news.com dat htc de update heeft aangekondigd in duitsland en nederland voor zaterdag

              • clemens

               Lees het verhaal van Fakkel en vermoed dat ik gewoon Android 5.0 ga afwachten. Als je de moeite neemt de pre release te downen en je bent niet enthousiast dan kan het nog niet veel zijn.

              • Hans Brunssum

               We’re known for a while that the HTC Sensation would be the first HTC phone to be updated to Android 4.0, but it’s still exciting to learn that the update is being pushed out right now. Before you get too excited, we’re only hearing reports that the update is being pushed out from HTC Sensation and Sensation XE owners in Germany and a few northern European countries, but if our sources are correct we should see the update hit handset owners in France and the UK within the next few days.

               Our sources indicate that HTC will be rolling the update out in waves across Europe (which should take 2-3 weeks to complete) with T-Mobile HTC Sensation 4G owners slotted in on the calendar for the second half of March. There are a lot of people out there who doubt HTC’s ability to roll out the update so quickly in the US, but our source has made it clear that the service providers who have phones which will receive the Android 4.0 update in the next weeks and months have been testing the software for quite some time.

               Like many of you, we’ll remain skeptical until we actually see the update hit our HTC Sensation 4G, but HTC has not given us any reason to doubt their announced March release of the update.

               • Pim

                ja... Uhm wat is het verschil tussen Sense 3.6 en 4.0? zijn er foto's van Sense 3.6? ik heb een HTC Sensation, maar nog geen update gekregen... Hoop dan dat ze ook een update naar Sense 4.0 doen!

                • Daniel B

                 Die komt er niet! Alleen de nieuwe toestellen krijgen die, de one serie enzo. Wij krijgen alleen 3.6 maar persoonlijk boeit me dat niet ik wil nu gewoon ics WANNEER HTC! WANNEER KOMT IE NOU! ;-S

                • Dennis

                 Hij komt nu niet om eerst de nieuwe toestellen te laten verkopen dat is logisch, Later komt die vast nog wel via een update zo heb de desire hd/desire s ook dacht ik sense 3.0 nog gehad.

               • RonaldM

                Zoals HTC al eerder heeft aangegeven, eind Maart ben je de eerste...... (als het eerder mocht zijn hebben we gewoon mazzel)

                • Martin

                 Ik probeer vandaag te updaten.
                 Normaal de melding geen update, maar vandaag deze melding niet, maar blijft zoeken.
                 Denk dat ICS klaar staat!!

                • Glenn

                 Nog steeds geen melding :( zit er al dagen op te wachten.....