Androidworld
Androidworld
21 juni 2012 09:27 uur
Medion, een fabrikant die vaak producten voor de Aldi maakt, heeft een aantal maanden geleden de LifeTaB P9514 gelanceerd.  Deze 10 inch-tablet draait op Android 3.2 (Honeycomb) en er werd direct toegezegd dat deze later dit jaar geüpdatet zou worden naar Android 4.0, oftewel Ice Cream Sandwich. Deze update heeft deze week plaatsgevonden, maar het lijkt er op dat deze update niet bij iedereen vlekkeloos verloopt

Medion LifeTab P9514

Deze tablet beschikt over een processor met een kloksnelheid van 1 GHz, 1 GB geheugen en heeft een 10.1 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 800. Op zich redelijk specificaties voor een huidige verkoopprijs van een kleine € 400,-. In de Androidwereld wordt er veel gesproken over updates, of het uitblijven hiervan. Ook de Medion LifeTab P9514 draaide nog niet op de nieuwste versie van het besturingssysteem, maar zoals de fabrikant al beloofd had, is deze inmiddels beschikbaar voor download en installatie.

Installeren of niet?

Normaal gesproken brengt een update verbeteringen met zich mee, anders is er natuurlijk geen reden om een update uit te voeren. Zo heeft ook Android 4.0 een aantal verbeteringen ten opzichte van Android 3.2, zoals bijvoorbeeld op het gebied van snelheid, de tablet zou weer een stukje soepeler moeten draaien. Wij hebben zelf geen Medion LifeTab 9514 in ons bezit, maar lazen wel op ons forum dat er toch wel een aantal mensen problemen hebben met deze update. Dit resulteert vooral in vastlopende apparaten, niet goed werkende browser en er zijn gebruikers die verbindingsproblemen ondervinden. Mocht je deze problemen ook ondervinden of er meer over willen weten adviseren wij je ons forumtopic te bekijken.  De grote vraag is natuurlijk, moet ik deze update installeren of niet? Wij kunnen hier helaas geen eenduidig antwoord op geven, maar wees wel voorzichtig. De update-melding verschijnt vanzelf op je scherm, maar je kunt deze desgewenst ook wegklikken. Wij hebben inmiddels ook een reactie aan Medion gevraagd en zodra deze beschikbaar is, zullen wij dit artikel updaten. Via: Androidworld forumBedankt voor alle tips via mail en in de comments  
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Ruud Caris

Oprichter van Androidworld.nl, gadgetliefhebber , Redbull-drinker en Android-enthousiasteling. Ooit begonnen met de ADP1, nu o.a. Nexus 5, Nexus 7, Nexus en Google Glass.

Reacties

 • Igor

  Wedden dat men hier weer gaat zitten zeuren wanneer er een update voor hun phone/pad komt!

 • HBP

  Ik vraag me af waarom mensen überhaupt bijna €400,- neerleggen voor een 'B-merk' tablet bij een 'C-merk' supermarkt, en daarmee een redelijk kostbare gok nemen qua service en kwaliteit. Het zal vast niet de belabberde kwaliteit van de Intertoys Tablets hebben , maar toch......

  • dennycolt

   Heb je ooit wel eens met de service van Medion te maken gehad? Ik wel en ik moet zeggen, nog nooit zo goed geholpen. PC was gaar binnen garantie. Motherboard vervangen bij mij thuis. Zei die monteur:"die fan van de grafische kaart is ook bijna op." Gelijk vervangen gratis!

  • Mark

   Dus zowel het moederbord als de ventilator naar de kloten binnen de garantie termijn?! Goed verhaal...

 • willian40

  Inderdaad voor 320,00 heb je al een galaxy tab 2 10.1 van betere kwaliteit

  • Ivan

   Ik ben de trotse bezitter van deze "medion life tab",en ik moet zeggen dat deze naar behoren draait,ook met de 4.0 ice cream sandwich update.
   Gebruikers van deze tablet moeten dus geen schrik hebben om deze update te installeren.

   Mvg Ivan.

   • Henk

    Hallo daar mijn tablet doet helemaal niets meer alles staat vast of gaat traag.
    Geen verbindingen [Internet.wifi.]hij wil wel laden maar valt dan weer uit en zegt dat hij geen verbinding kan maken.Hoe heb jij het voorelkaar gekregen
    dat het wel is goedgegaan bij jou Ivan.Ik heb al overwogen om hem retour Medion te sturen want zo heb ik er ook niets aan zonde van de 400€ dan.

  • Freggel

   Ik heb deze tablet ook en ben er zeer tevreden over. De nieuwe update duurde bij mij 15 minuten om te installeren.En werkt naar bijna volle tevredenheid. Bij het opnemen van een videofilmpje veroorzaakt het scherpstellen een tikje in de opnamen. Echter dit gebeurd alleen bij zelf opgenomen filmpjes daar gebruik ik de tablet niet voor. Alle andere fiilmpjes draait ie perfect ook in HD. LOL wel grappig dat iedereen het over een flits heeft met het in slaapstand zetten. Dat is een feature ik heb dat op mijn mobiel ook het scherm vouwt als het ware samen en gaat dan uit. Misschien wel uit te zetten geen idee.

   • Bas

    Mijn advies is: NIET DOEN de update! Alle beschreven problemen ben ik tegengekomen. Wifi verbinding is opeens heel slecht, terwijl dat voorheen geen probleem was, in dezelfde ruimte. Ook breekt de browser steeds af. Ik hoop echt dat Medion snel met een oplossing komt. Jammer dat er nog niets op de website van Medion staat, wel slecht eigenlijk.

    • bart

     Ook ik heb de Lifetab en na de update werkt alles prima op t eerste gezicht. Fijne machine trouwens. Off topic, Freggel ken ik jou ergens van.. een engelse supportsite?

     • bart

      Helaas, na enkele dagen ICS gedraaid te hebben moet ook ik ondervinden dat Wifi sux.. toch één van de belangrijkste features van een tablet. Is al bekend of deze ''upgrade'' van Google of Medion uitging.. met spanning wacht ik de oplossing die gaat komen af.

    • Paul

     Medion tablet werkt perfect. Ik vraag me af wat sommige gebruikers (misbruikers??) doen met hun apparaat. De update naar Android 4 liep gesmeerd. Ook de support van Medion is meer dan gemiddeld. Juist mijn ervaringen met een eerder apparaat van Medion hebben mij doen besluiten tot de aankoop van deze tablet en niet de Samsung. Nog steeds geen spijt van.

     • Piscador

      Ik heb gisterenavond android 4.03 geinstalleerd ik ondervind ook de wifiproblemen en het vastlopen. Niets doen voordat medion een nieuwe update maakt.

      • Pplx

       Ook ik had geen wifi meer na de update. Blijkbaar heeft deze versie problemen met de wpa(2) implementatie in mijn zyxel router. Heb nu voorlopig in m'n router een extra alternatieve AP geconfigureerd met WEP 128 en die doet het goed. Zou toch niet mogen. Verder heb ik nog niets ontdekt dat nu duidelijk beter/sneller/completer is dan voorheen behalve dan dat ik de bootsound kan uitzetten. Toestel gaat nog steeds af en toe hangen en doet nog steeds vaak een dubbele boot.

       • lezer

        Zeer onzorgvuldige OTA (on the air) update. Geen waarschuwingen om voorzorgsmaatregel te nemen. Probleem wat zo en zo optreed is dat er apps draaien op 3.2 en er na de update een hoger versie 4.0.3 draait zonder controle via de play store op compatibilteit. Daarnaast kunnen sommige gebruikers app protectors hebben (zgn app firewalls) waardoor een autmatisch update fout kan gaan.
        Al met al tip voor een volgende keer, eerst goed testen voor dat je een OTA update toelaat. Want wie betaald allle apps die opnieuw via play store gekocht moeten worden door deze grote blunder van ALDI !!!!! Thx for this ICE CREAM.

        • lezer

         Medion Lifetab android 4.0.3 wifi probleem doet zich voor wanneer een wifi router geconfigureerd is op wifi security key (WPA2 - aes ) en bij (WPA2 .- mixed). Dit is zeer slordig getest., door google en medion. Wellicht een centen kwestie en is er gekozen voor het piepsysteem (reactie gericht, piepen door gebruikers). Is ook een methode. Tijdelijk door zowel google als aldi/medion gedwongen minder veilige oplossing is de wifi router configureren naar WPA - TKIP). Dit betekent dat je voorlopig niet op de genoemde beter beveiligde wifi netwerken met je Medion Lifetab android 4.0.3 kunt connecten. Dikke Pech met deze Ice cream versie je krijgt er er koud van! Dit is natuurlijk voer voor microsoft die een windows tablet geeft als je android fouten/bugs doorgeeft aan microsoft. (wel nog even nakijken tablet of windowsphone te verdienen) Dit is nu wel makkelijk met ice cream:-)

         • lezer

          23 & 26 juni gereageerd. Vandaag 4 juli fix update OTA lifetab medion android 4.0.3 geinstalleerd. Wifi probleem met security aes en browser die steeds vastliep is opgelost. Ben weer een tevreden lifetab user. Helaas nog 1 keer voorgedaan dat de onderste navigatie (back, home, running app) er niet was! ( uit het zichtbaar deel) . Remedie lifetab opnieuw starten. Heeft zich nu (nog) niet meer voorgedaan, maar toch... Ben nog steeds een tevreden Medion lifetab user. Dank voor de fix update!

        • theo de heer

         Me ion heeft vandaag een update uitgebracht waarmee in ieder geval de problemen met wifi zijn opgelost (weer 100 ? snelheid ipv 10 ?). Mijn tablet is weer een echte tablet. Downloaden duurde echter wel lang va. 1 uur. Installatie vdrliep zonder problemen.

         • Simon

          De nieuwe update op woensdagavond 4 juli 2012 meegenomen.
          De wifi problemen lijken in ieder geval voorbij.
          Verder wil ik de nieuwe update deze week nog even testen.
          De grootste problemen lijken in ieder geval voorbij.

          • Dirk Van Hulle

           Beste,
           Mijn medion tabled start niet meer op, hoe kan ik een reset doen of hoe krijg ik deze terug aan de praat????
           Groetjes,
           Dirk

           • Bea

            Weet er iemand hoe ik de prullenbak leegmaak met verwijderde émails? ben tevreden met mijn lifetab.
            bedankt