Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

Drie nieuwe Amazon Kindle Fire-tablets

· 07 september 2012

Na Motorola was het vandaag de beurt aan Amazon om de pers te vermaken met het laatste nieuws omtrent hun productlijn. Eind augustus werden we al opgewarmd met het nieuws dat de Kindle Fire compleet was uitverkocht en prompt kwamen de geruchten betreffende de nieuwe modellen. Gelukkig heeft Amazon ons niet teleurgesteld en komt met drie nieuwe tablets.

De nieuwe Kindle Fire

Vanaf 14 september gaat de nieuwe Kindle Fire in de verkoop. Het is een verbeterde versie van de vorige  maar nog wel met een 7 inch-scherm. De processor is 40% sneller, twee keer zoveel RAM en en de accu gaat veel langer mee dan zijn voorganger.

Hoe ze het voor elkaar krijgen weten we niet, kostte de eerste Kindle Fire maar € 199,- het vernieuwde model zal voor €159,- over de toonbank gaan. Het kan niet anders zijn dat deze prijsstelling een reactie is op de Nexus 7 van Google die de Kindle Fire van zijn troon stootte als het ging om de beste 'goedkope' 7 inch-tablet.

Kindle Fire HD 7 inch en 8.9 inch

Maar het blijft niet bij een opgefrist model van de eerste Kindle Fire, Amazon liet ook de Kindle Fire HD aan het publiek zien. De Kindle Fire HD maakt gebruik van een Texas Instruments OMAP 4470, een chipset die tijdens de IFA 2012 gezien is in enkele demo-opstellingen met Windows 8 RT. De tablet zal voorzien zijn van Dolby Digital en stereo speakers, HDMI, Bluetooth en minimaal 18 Gb aan opslag.

Je hebt de keuze uit twee schermformaten voor de Amazon Kindle Fire HD. Het debuterende formaat is 8.9 inch met een  254ppi 1920×1200 IPS beeldscherm en een 7 inch beeldscherm met dezelfde specificaties. Er zal naast de Wifi-only modellen ook een Kindle Fire HD met LTE komen.

Twee antennes en MIMO

Amazon denkt dat de andere merken veel te weinig aandacht besteden aan de kwaliteit van de WiFi, terwijl dat de manier is waarop de meeste tablets verbinding maken met het wereldwijde web. Daarom hebben ze besloten om in de tablets twee WiFi-antennes te plaatsen. De tablet is zo geprogrammeerd dat hij de antenne neemt met het beste signaal, dus als bijvoorbeeld je hand of een ander object het signaal blokkeert verzeker je jezelf van het beste signaal via de andere antenne. De Kindle Fire zal ook gebruik maken van de 5Ghz-band samen met de 2,4 Ghz-band welke vaak overbevolkt is.

Daarbij zal Amazon ook gebruik maken van MIMO om nog een beter signaal te krijgen. MIMO maakt gebruik van de `extra´ signalen die binnen komen. Die extra signalen worden veroorzaakt door signalen die tegen objecten zoals gebouwen aankaatsen en alsnog bij de ontvanger terecht komen. MIMO gebruikt deze signalen als een soort van tweede kans om het door te geven aan de ontvanger. Zo is deze langer verzekerd van een goede ontvangst.

Software

De nieuwe Kindle Fire-tablets zijn niet alleen aan de buitenkant vernieuwd, ook aan de binnenkant is er genoeg nieuws te vinden. Zo kan de consument gebruik maken van X-Ray waarmee er extra informatie opgezocht kan worden over films en acteurs. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Whispersync hetgeen naast boeken nu ook werkt met games, deze dienst weet waar je gebleven bent en laat je op een ander toestel verder gamen.

Er is een nieuwe mailapplicatie en nieuwe apps voor Skype en Facebook komen er aan. Amazon heeft ook aan de kinderen gedacht die graag gebruik maken van een tablet. Onder de noemer Kindle Free time heeft de ouder een goed zicht op hetgeen de kinderen op de tablet doen. En een goed zicht mag je letterlijk nemen omdat het scherm blauw is en de ouders dus altijd kunnen zien dat ze in de veilige modus aan het internetten zijn. Men kan verschillende profielen aanmaken en de ouder kan instellen hoe lang een kind achter elkaar gebruik kan maken van de tablet.

De prijs

De originele Kindle Fire kostte vorig jaar $199 dollar is nu gedaald naar  $149. De nieuwe Kindle Fire HD in het 7 inch formaat heeft het oude prijsniveau over genomen en zal voor $199 over de toonbank gaan. Het 8.9 inch model zal $299 gaan kosten.

Beschikbaarheid

In Amerika kunnen alle drie de nieuwe Kindle Fire-tablets nu al gereserveerd worden en zullen vanaf 20 november worden uitgeleverd. Bovenstaand is natuurlijk mooi nieuws, maar in Nederland hebben we er vooralsnog niks aan. De Amazon Android Appstore is nog steeds niet beschikbaar in Nederland, zodra dat het geval is kunnen we waarschijnlijk ook de tablets uit de Kindle Fire-familie in Europa bestellen. Bron: The Verge, Androidandme

Gekkenhuis ! Nokia 3 voor maar €75!

Ze zijn he-le-maal koekkoek geworden bij de MediaMarkt. De Nokia 3 van €149 voor maar €75!

Koop

Adv

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (13)
Bezig met laden van reacties...