Androidworld
Androidworld
08 oktober 2012 12:14 uur
De fabrikant Alcatel staat redelijk bekend om zijn laaggeprijsde smartphones. Ze willen nu ook een positie veroveren op de tabletmarkt door het uitbrengen van een low-budget 7 inch Androidtablet, de Alcatel ONE TOUCH TAB T10.

Alcatel ONE TOUCH TAB T10

De ONE TOUCH TAB T10 bevat een 7 inch-scherm met 800 x 480 pixels. Met dit formaat gaat de TAB T10 de concurrentie aan met de Nexus 7 en de Kindle Fire aan, de specificaties daarentegen voldoen aan de adviesprijs. Deze zijn minimaal maar desondanks werkbaar voor een grote groep potentiële kopers. Verder beschikt het over een Android 4.0.3, een 1 GHz ARM Cortex A8-processor, een 0,3 megapixelcamera aan de voorkant (de camera achter ontbreekt), wifi en een micro-USB-poort. Er is 4 GB opslag- en 1 GB werkgeheugen aanwezig. Via het microSD-slot kun je het opslaggeheugen uitbreiden tot 32 GB. De accu van 3000 mAh is redelijk te noemen. Het apparaat is 11,3 mm dik en weegt slechts 340 gram. Deze tablet heeft in tegenstelling tot veel goedkopere Androidtablets volledige toegang tot de Google Play Store en andere Google-apps als Gmail, Google Maps en YouTube.  

Beschikbaarheid

De Alcatel ONE TOUCH TAB T10 is vanaf deze maand verkrijgbaar en krijgt een verkoopadviesprijs van €119,99 mee. Wat je precies voor deze prijs in handen hebt, kun je in een komende review lezen.
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Claudia Rahanmetan

Ik ben gek op Android, gadgets, social media, Twitter, Google+. Of het nu over tablets, ROMs, apps of cijfers gaat, schrijven voor Androidworld is verslavend. Elke dag jeukt het weer om nieuws en reviews te brengen. Android is mijn passie. Daarnaast ben ik gek op humor en horror-films…

Reacties

 • Thijs

  concurrentie met Kindle fire en Nexus tablet?

 • Vallinny

  Ik weet het niet maar volgens mij is me nexus 7 echt geen concurrentie voor deze alcateltablet.

 • PsycoHero

  Dit lijkt me meer een concurrent voor de door o.a. Intertoys (qware) en Kruitvat aangeboden android tabs welke bijna identieke specificaties bezitten.

 • Mark

  Wat begrijpen de fabrikanten niet aan de nexus 7? GOEDE hardware voor een REDELIJKE prijs. Niet 3 jaar oude hardware voor een te hoge prijs...

  Ik zeg niet dat je dan maar voor 130 euro meer de nexus7 moet gaan halen, misschien heb je daar het geld niet voor. Maar 120 euro voor deze hardware noem ik "zonde geld".

  • Huh?

   Ja, je kan voor die prijs een tablet kopen, maar doe het aub niet! Voor niet zo veel meer heb je een tablet met betere specs, en met name hogere resolutie, waar je wel wat aan hebt.

   Ik vind dat androidworld daar best wat kritischer mee om mag gaan. Nu lijkt het meer op een advertentie dan een nieuwsitem.

   • Claudia

    Dit staat ook in het artikel, de specs wegen niet op tegen de Nexus 7.

   • Huh?

    Ik zou toch nog een stap verder gaan, Claudia. 800x480 is echt te weinig om e-mail, webpagina's en boeken te lezen. Op mijn 4" telefoon accepteer ik dat omdat het voordeel dat ik altijd mijn telefoon bij me kan hebben groter is. Op een tablet is dat gewoon echt te laag. Daarom mijn advies: koop dit soort dingen niet! Een budget tablet met betere specs is echt niet zo veel duurder (onder de nexus 7 vind ik ook nog wel iets met iets tragere processor maar wel hogere resolutie).
    Het is ook misschien een beetje de vraag wat je met androidworld wilt: Wil je alleen een nieuwsblog zijn die androidgerelateerde items brengt of wil je ook advies/een mening geven?

   • Claudia

    Het advies/de mening van Androidworld komt in de komende review. De aankondiging van een nieuwe tablet is nieuwsgerelateerd en wordt als zodanig gebracht.

   • Huh?

    Ik kijk er met spanning naar uit, want ook al behoor ik niet tot de doelgroep, ik lees het toch wel!

  • Frank

   Ik denk best wel dat er markt voor is. Niet iedereen kan, wil of hoeft een tablet in het top segment hebben. En zolang dan de gangbare games, what's app en facebook er op draait is het al gauw goed.

  • thesame1

   kan je niet gewoon een backup van whatsapp maken op de sd kaart van je phone en dan die sd kaart in de tablet stoppen om daarna een app + data restore te doen?

  • Martijn

   Hoi Claudia wat je zegt over what's app klopt niet helemaal mijn vriendin heeft de 7 inch tablet van de intertoys en daar werkt what's app prima op bij mijn weten zit daar geen 3g op en ook geen,plek voor een simkaart