Androidworld
Androidworld
Bijna iedereen die wel eens met het openbaar vervoer reist heeft wel eens gebruik gemaakt van de diensten van 9292. Is het niet de website 9292ov.nl, dan wel de mobiele website of de mobiele applicatie van 9292. De Androidapplicatie is al een behoorlijk tijd verkrijgbaar en werkte redelijk, maar viel qua uiterlijk en bruikbaarheid flink uit de toon. Met de vernieuwde app komt daar zeker verandering in: de app ziet er prima uit en werkt naar behoren.

9292 Reisplanner

Met de reisplanner-app kun je jouw reis via het openbaar vervoer van A naar B plannen. Naast een reisplanner, vind je in de app ook de actuele vertrektijden van treinstations en bushaltes in jouw buurt. Ook is het mogelijk om reizen op te slaan en deze later weer te bekijken en kun je de geplande en ongeplande werkzaamheden aan het OV in de app bekijken. Het uiterlijk van de 9292-app was niet altijd om over naar huis te schrijven, maar ziet er inmiddels behoorlijk goed uit. Na de make-over voor de website waren blijkbaar de mobiele apps aan de beurt. De Androidapp maakt gebruik van de bekende 9292-kleuren, maar heeft ook een overzichtelijke uitstraling en je vindt de informatie die je nodig hebt dan ook in één oogopslag. Doordat dat de informatie van 9292 over het algemeen van prima kwaliteit is, is de vernieuwde applicatie zeker een aanrader. Een nuttige mogelijkheid van de applicatie is 'Mijn 9292'. Met die functie kun je onder andere reizen aanmaken op de computer, waarna je ze weer kunt bekijken op je smartphone of tablet.

Screenshots

Beschikbaarheid

Mocht je al gebruik maken van de 9292ov Pro-app, dan krijg je niet automatisch een update. Het gaat namelijk om een hele nieuwe applicatie. De reisplanner van 9292 is gratis verkrijgbaar voor Androidtoestellen met Android 2.2 en hoger. Het is de bedoeling dat de app ook op tablets werkt, maar hij crashte in ieder geval vrij snel na het opstarten op mijn 7 inch-tablet. Waarschijnlijk wordt dat probleem op korte termijn verholpen. De applicatie installeer je door op de onderstaande QRCode te klikken of deze te scannen met de barcodescanner.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Sander Tuit

Een echte gadgetfreak die al vanaf dag één de Android development phone heeft. Hij weet veel over vele verschillende onderwerpen en komt vaak met allerlei handige Androidtrucs en mooie tutorials. Verder is hij ook onze ‘code held’ en heeft dan ook de AW Reader helemaal van de grond af opgebouwd. Kortom, Sander is onze alleskunner.

Beste aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5

Bekijk alle aanbiedingen voor de Sony Xperia Z5.

Reacties

Bezig met laden van reacties