Androidworld
Androidworld
Het bedrijf Duo-Security heeft een applicatie uitgebracht waarmee ze een Androidtoestel kunnen scannen. De applicatie kijkt of er malware aanwezig is en of het Androidtoestel wel goed beschermd is tegen aanvallen van buiten af. Het blijkt dat 50% van de 20.000 gecheckte toestellen niet up-to-date is als het gaat om de juiste bescherming tegen virussen en malware.

X-Ray

De X-Ray applicatie is te downloaden vanaf deze website. Na installatie zal deze applicatie je toestel scannen op verschillende gevaren, na afloop krijg je een lijst met de eventueel gevonden gevaren.

Deze uitslag zou vooral te wijten zijn aan de lange tijd die er tussen de update van Google en de update van de provider/merk zit. Het bekende lange wachten op een update naar een hogere Androidversie is niet alleen vervelend maar dus ook nog eens gevaarlijk.

Dat 50% van de toestellen kwetsbaar zijn is niet zo gek als je kijkt naar de verdeling van de Androidversies over alle toestellen ter wereld.

Uit het bovenstaande staatje blijkt dat 57% van alle toestellen nog op Gingerbread draait dat als versie op zich voldoet maar waarschijnlijk door het uitblijven van updates niet goed beschermd is, of in ieder geval op die manier bestempeld wordt.

Cijfers

De definitieve cijfers zullen aanstaande week op een congres bekend worden gemaakt. Volgens de opstellers van het rapport zijn de resulaten nog aan de conservatieve kant. Aan de andere kant wil ik graag opmerken dat 20.000 toestellen geen representatief aantal is als er al bijna 55.000 toestellen per uur geactiveerd worden in de wereld. Wij zijn benieuwd hoe het 'volledige' rapport eruit komt te zien, want er zijn kanttekeningen te plaatsen bij de resultaten zoals ze nu gepubliceerd zijn. Daarnaast is het natuurlijk een interessante manier om je eigen applicatie te promoten... Bron: TNW
Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Dim Vleugel

Co-Founder Androidworld.nl, ondernemer, eerste telefoon was een Panasonic op het ATF netwerk, Android vanaf de eerste minuut. Ondernemer, creatief en sociaal over-actief op twitter, Google+ en Facebook. Galaxy Nexus, Transformer, Nexus 7, Nexus 4

Beste aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015)

Bekijk alle aanbiedingen voor de Moto G 3rd Gen (2015).

Reacties

Bezig met laden van reacties