Naar content
Trending apps
 • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

Trending games
 • Super Mario Run

 • RollerCoaster Tycoon® Classic

 • Bully: Anniversary Edition

 • Paper Wings

 • Pokémon GO

Trending smartphones
 • Huawei Mate 10 Pro

 • Huawei Mate 10 Lite

 • Google Pixel 2 XL

 • Nokia 8

 • LG V30

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

 • ASUS ZenPad S 8

 • ASUS ZenPad 8

5 apps die je niet wilt missen #7

· 22 november 2010

 

Het is vaak lastig zoeken, daarom proberen wij een aantal interessante, bruikbare of grappige applicatie uit te lichten om de keuze voor jullie net iets makkelijker te maken. Ook in deze editie van 'Apps die je niet wilt missen' hebben we weer geprobeerd een aantal interessante apps te behandelen, die je meer informatie onderweg en tijdens een sportieve wedstrijd geven...

Slechte Dekking

 Sommige Androidgebruikers hebben er meer last van dan anderen, wegvallende gesprekken, haperende verbindingen en traag internet maar over één ding zijn we het allemaal wel eens: We hebben te vaak geen of slecht bereik met onze mobiele telefoon. Nu is er door slechtedekking.nl een iniatief opgestart om daar wat aan te doen. Zij brengen samen met jullie de kwaliteit van de mobiele netwerken van verschillende providers in kaart.Gebruik deze app dus om je signaalsterkte/mobiele dekking automatisch door te geven of alleen wanneer jij dat wilt handmatig via één druk op een knop. De makers van deze site en app brengen de kwaliteit van de mobiele netwerken van Ben, Hi, KPN, Telfort, T-mobile en Vodafone in kaart.
[qrcode_exact:nl.slechtedekking]Conclusie: Of dit initiatief nu gaat werken of niet, we kunnen met zijn allen wel een steentje er aan bijdragen door de app te installeren en de info door te geven. Wellicht kunnen de resultaten in de toekomst dan worden voorgelegd aan de providers en kunnen deze actie ondernemen op hun slechte netwerkdekking.

SportWatch

 SportWatch is een applicatie voor scheidsrechters, coaches, begeleiders, maar vooral supporters die andere graag op de hoogte willen houden van de stand van hun favoriete club. Met deze applicatie is het namelijk mogelijk om zowel de tijd, als de score bij te houden. Tevens is het mogelijk om dit gelijk wereldkundig te maken door middel van Twitter. Zodra je de applicatie opstart, kun je direct beginnen. Het is alleen aan te raden om bij instellingen de naam van de club in te vullen, zodat je eenvoudig kunt zien welke wedstrijden zijn opgeslagen.Mogelijkheden met SportWatch: Tijd en de score van de wedstrijd kunnen worden bijgehouden; Rode, gele kaarten en wissels kunnen worden genoteerd; Commentaar bij de wedstrijd toevoegen en nog veel meer.
[qrcode_exact:nl.sitioit.sportWatch.free]Gratis[qrcode_exact:nl.sitioit.sportWatch.pro]€0,99Conclusie: Wat is er mooier om andere snel en eenvoudig op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen van je favoriete club? Met SportWatch is dit heel eenvoudig en dus een must have voor scheidsrechters, coaches, begeleiders en supporters.

Sensorly

 Sensorly is een applicatie waarin je kunt zien wat de kwaliteit van een netwerk op een bepaalde locatie is. Handig dus om te beoordelen of de provider die je op het oog hebt ook wel een beetje fatsoenlijk netwerk heeft op de plekken waar je vaak komt. De dekkingskaarten worden opgebouwd door middel van crowd sourcing. Gebruikers met een Androidtelefoon (voorlopig alleen nog Android) kunnen een applicatie installeren waarmee ze netwerkkwaliteit kunnen bekijken (tot op straatniveau), maar ook op de achtergrond gegevens over het netwerk naar de servers van Sensorly sturen.Om te voorkomen dat deze applicatie in een keer je telefoon leeg trekt, kun je onder andere instellen hoe vaak er gemeten wordt, wanneer de data naar de servers van Sensorly worden gestuurd en hoeveel de applicatie maximaal van de batterij mag verbruiken. Als resultaat kun je bijvoorbeeld de Vodafone-netwerkdekking in Nederland hier bekijken.
[qrcode_exact:com.sensorly.viewer]Conclusie: Deze app bevat hetzelfde principe als Slechte Dekking alleen heeft het meer instellingsmogelijkheden. Sensorly geeft informatie door op basis van 4G + CDMA + GSM + WiFi-netwerken; waarvan de laatste twee van toepassing zijn op Nederland en België. Dus ben je geïnteresseerd in nog meer instellingen en netwerkdekking, dan is Sensorly de app voor jou.Bedankt Arjaan voor de tip!

BikeNode

 In Nederland en België bestaat een netwerk van fietsroutes die via fietsknooppunten met elkaar verbonden zijn. Je kunt zelf een eigen fietstocht samenstellen door van knooppunt naar knooppunt een route te plannen. Meer informatie over het fietsknooppuntennetwerk is te vinden op Wikipedia.BikeNode is een applicatie voor je Androidtelefoon dat de fietsknooppunten toont in Nederland en België. Erg handig onderweg op de fiets. De standaard fietsroutes tussen de knooppunten worden niet getoond, maar wel zijn de Google auto- en wandel-navigatie geïntegreerd. Ook kun je met streetview bij een knooppunt rondkijken.
[qrcode_exact:nl.rulex.bikenode]Conclusie: De integratie met Google Maps Navigatie werkt prima en deze app is dan ook zeker een must have voor de fietsers en wandelaars onder ons. het zou mooi zijn als de standaard fietsroutes tussen de knooppunten in een volgende update ook worden verwerkt.

ARAG Flight Claim Service

 Uit vluchtgegevens over vluchten van en naar Nederland over de jaren 2006, 2007, 2008 en 2009 blijkt dat gemiddeld 1,2 miljoen reizigers per jaar te maken hebben met een annulering of vertraging van de reis van langer dan drie uur. Jaarlijks kon in die periode volgens de Europese wetgeving voor een bedrag van ruim € 600 miljoen geclaimd worden. Toch blijkt uit cijfers van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) dat in 2010 naar verwachting slechts € 1,1 miljoen geclaimd zal worden.ARAG Flight Claim Service maakt het mensen wel heel gemakkelijk om hun vlucht te claimen als ze vertraging hebben of als een vlucht is geannuleerd. Met deze applicatie kun je tussen de € 125,- en € 600,- terugclaimen van de vliegtuigmaatschappijen. Je kunt dit tot een jaar terug claimen en tot 3 maanden voor je vlucht kun je het al indienen. Als je dan onverhoopt vertraagd bent, krijg je automatisch bericht. Ook vluchten die nog moeten plaatsvinden kun je vooraf opgeven. Je ontvangt dan binnen 24 uur na landing een bericht of je recht hebt op een eventuele compensatie.
[qrcode_exact:com.mobtzu.mobtzuaragflightclaim]Conclusie: ARAG houdt dagelijks alle vluchtgegevens bij en kan zo exact berekenen hoe hoog het eventuele compensatiebedrag wordt. Gedupeerde reizigers kunnen na berekening van het compensatiebedrag zelf een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij voor de geleden schade. Zij kunnen er ook voor kiezen dit proces af te laten handelen door ARAG. Bedenk wel dat het laatste geval een commerciële service betreft. Maar deze app is vooral een handig middel en een must have voor reizigers die hier veel mee te maken hebben en die geen dief van hun eigen portemonnee willen zijn.
Vorige edities:5 apps die je niet wilt missen #6 5 apps die je niet wilt missen #5 5 apps die je niet wilt missen #4 5 apps die je niet wilt missen #3 4 apps die je niet wilt missen #2 5 apps die je niet wilt missen #1

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Beste aanbiedingen voor de Samsung Galaxy S8

Reacties (21)
Bezig met laden van reacties...