Androidworld
Androidworld

Vodafone Data only (Sim uit Dongle.)

#1 17-05-2012 11:45 uur

vanGeGo
vanGeGo
Ingeschreven: 16-05-2012
Berichten: 7
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Hallo, ik heb recent een AT-AS28D Dual-sim 2.3 toestel. Waar ik twee (zakelijke, = geen ondersteuning voor eindgebruiker) abonnementen bij heb.
1e een Data only van Vodafone
2e een enkel bellen en sms van T-mobile.

Met de 2e lukt het bellen, sms. Geen probleem.
Met de 1e kan ik wel een sms versturen, data krijg ik niet aan de praat. Wel indien ik deze in de dongle stopt waar hij oorspronkelijk bij hoort.
Data connection via Vodafone ingesteld (dual sim instellingen enzo)
Ik heb de instellingen overgenomen zoals ze door Vodafone opgegeven worden. (live.voda…. etc)
Roaming aan/uit gezet, opnieuw opstarten van het toestel. Sim positie gewisseld. (1e slot 3G, 2e G)
etc.


Kan iemand mij bevestigen dat het Data only abb. van vodafone wel in een Android toestel gebruikt kan worden? Of is deze enkel in de Dongle te gebruiken??

Overigens zie ik in het pictogram Data Conn. (Status balk naar beneden wrijven?!?) rechtsonder een rood vakje. Ik kan dit pictogram niet terug vinden in de usermanual van 2.3?? Rood is nooit goed. Maar wat betekent het?

Andere zaken die me mogelijk ontgaan zijn??

Alvast bedankt.

Peter.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:51)

#2 01-08-2012 22:08 uur

Liquid_Li0n
Liquid_Li0n
Uit: Vlaanderen
Ingeschreven: 22-11-2011
Berichten: 710
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
zoals ik heb neergeschreven in dit topic (http://www.androidworld.nl/forum/nederlandse-providers/37157-goedkope-prepaid-data-only-sim-kaart.html) heb ik hetzelfde probleem.

De dames van de vodafone shop hebben zelfs nog naar de vodafone helpdesk gebeld en ook daar werd gezegd dat een abo voor een tablet of usb modem dongle kan gebruikt worden in een smartphone, en zelf lijkt me dit ook logisch. android tablet of android smartphone, where's the difference.
Al weet ik wel dat een sim kaart voor een blackberry niet werkt in mijn android smartphone.

Als Belg ben ik momenteel dus 17 euro kwijt voor iets dat ik niet kan gebruiken. Tenzij ik een tablet of een dongle koop, maar dat is een brug te ver :p
Huidig: Galaxy Note 3 SM-N9005 4.4.2 NE2 rooted stock with KNOX 0x0
Tablet: ASUS Transformer TF300T + dock
Backup: Alcatel OneTouch 918 rooted
Verkocht: Galaxy S2 en Galaxy Note II

Bijgewerkt (24-04-2013 15:20)

#3 01-08-2012 22:20 uur

vanGeGo
vanGeGo
Ingeschreven: 16-05-2012
Berichten: 7
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Ik heb het Vodafone niet aan de praat gekregen, komt mogelijk omdat het zakelijke sim abb zeer waarschijnlijk heel erg uitgekleed is.
Overigens heb ik een prepaid abb van de Albert Hein erin geplaatst werkt prima.

Bijgewerkt (24-04-2013 15:20)

#4 01-08-2012 22:35 uur

Liquid_Li0n
Liquid_Li0n
Uit: Vlaanderen
Ingeschreven: 22-11-2011
Berichten: 710
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
vanGeGo;327606
Ik heb het Vodafone niet aan de praat gekregen, komt mogelijk omdat het zakelijke sim abb zeer waarschijnlijk heel erg uitgekleed is.
Overigens heb ik een prepaid abb van de Albert Hein erin geplaatst werkt prima.

same here, ik was dan nog van plan om een alditalk bundel te kopen maar dacht eerst even in de stad naar de belcompany te gaan. Ik weet zeker dat ik met alditalk nu al kon 3g'en
Huidig: Galaxy Note 3 SM-N9005 4.4.2 NE2 rooted stock with KNOX 0x0
Tablet: ASUS Transformer TF300T + dock
Backup: Alcatel OneTouch 918 rooted
Verkocht: Galaxy S2 en Galaxy Note II

Bijgewerkt (24-04-2013 15:20)

#5 01-08-2012 22:54 uur

vanGeGo
vanGeGo
Ingeschreven: 16-05-2012
Berichten: 7
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Toch vreemd dat men zelfs van Vodafone beweren dat het wel moet kunnen werken??
Over een paar weken gaat het data only abb over naar T mobile. Dan ga ik weer eens een poging wagen.
Het voordeel van het AH abb is dat je normale tegoed 12 maanden geldig blijft. Het extra wat je krijgt slechts één maand.
Maar voor een vast bedrag een bundel kopen welke dan gewoon 12mnd bruikbaar is maakt het veel gemakkelijker, maar ik zal daarin wel te eenvoudig denken.

Bijgewerkt (24-04-2013 15:20)

#6 01-08-2012 23:54 uur

Liquid_Li0n
Liquid_Li0n
Uit: Vlaanderen
Ingeschreven: 22-11-2011
Berichten: 710
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
heb hier toch niet anders te doen savonds dus ga morgen maar weer eens opnieuw naar de vodafone. ik dacht het nog, ik mag niet bij de grote 3 zitten want (ook in belgie) zijn die het lastigst.

en als ze het niet opgelost krijgen dan hoop ik dat ze men 17,5 euro kunnen teruggeven of op iets anders voor mobiele data kunnen zetten.
Huidig: Galaxy Note 3 SM-N9005 4.4.2 NE2 rooted stock with KNOX 0x0
Tablet: ASUS Transformer TF300T + dock
Backup: Alcatel OneTouch 918 rooted
Verkocht: Galaxy S2 en Galaxy Note II

Bijgewerkt (24-04-2013 15:20)

#7 02-08-2012 11:18 uur

vanGeGo
vanGeGo
Ingeschreven: 16-05-2012
Berichten: 7
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Mocht het uiteindelijk toch gaan lukken met Vodafone, dan ben ik uiteraard zeer benieuwd naar de bijzonderheden.
Ook waarom het niet mogelijk zou zijn.
Succes.

Bijgewerkt (24-04-2013 15:21)

#8 02-08-2012 12:51 uur

Liquid_Li0n
Liquid_Li0n
Uit: Vlaanderen
Ingeschreven: 22-11-2011
Berichten: 710
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
vanGeGo;327702
Mocht het uiteindelijk toch gaan lukken met Vodafone, dan ben ik uiteraard zeer benieuwd naar de bijzonderheden.
Ook waarom het niet mogelijk zou zijn.
Succes.

ik hou je zeker op de hoogte.

ondertussen tijdens het googlen uitgekomen op *bliep, lijkt me precies interessant. https://bliepnl.appspot.com/#/home
Huidig: Galaxy Note 3 SM-N9005 4.4.2 NE2 rooted stock with KNOX 0x0
Tablet: ASUS Transformer TF300T + dock
Backup: Alcatel OneTouch 918 rooted
Verkocht: Galaxy S2 en Galaxy Note II

Bijgewerkt (24-04-2013 15:21)

#9 02-08-2012 15:33 uur

appie67
appie67
Ingeschreven: 02-08-2012
Berichten: 3
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Hoi Peter,

Ik las gisteren je berichtje daar ik hetzelfde probleem HAD.
Dus laat ik jullie mijn oplossing even weten.
Ik heb een Galaxy duo sim s6802 met dezelfde 2 sims; een t mobile gsm sim en een data sim van vodafone.
De “help”desk bij vodafone zei natuurlijk dat dit niet kan om deze data sim in de gsm te gebruiken …
Het grote probleem is dat de data sim's op office.vodafone.nl werken en niet op live.vodafone.com voor de gsm.
Dit heb ik op de vodafone! website gevonden onder de volgende link Vodafone Smartphone StartUp - Samsung Galaxy Ace hier worden alle instellingen, en van overigens nog veel meer toestellen, beschreven!!
Mijn laptop internet werkt nu prima, zonder data sim erin, maar via de gsm hotspot met de vodafone data sim in de gsm.

Druk op APN.
Als je een particuliere klant bent:
Toets live.vodafone.com in.
Als je een “zakelijke” klant bent:
Toets office.vodafone.nl in.

succes, Appie

Bijgewerkt (24-04-2013 15:21)

#10 02-08-2012 15:40 uur

Liquid_Li0n
Liquid_Li0n
Uit: Vlaanderen
Ingeschreven: 22-11-2011
Berichten: 710
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
ja maar ik ben bijvoorbeeld een particuliere klant dus ik doe live.vodafone.com en het werkt niet. ik zal men apn eens wijzigen met office.vodafone.nl maar ik reken er niet op dat dit gaat werken.

UPDATE: godsamme, het werkt zeg. Thanks appie67, wat had ik zonder jou alweer gedaan.

Nu hoef ik al niet meer terug naar Vodafone en kan ik men 17.5 euro zelf opmaken aan data
Huidig: Galaxy Note 3 SM-N9005 4.4.2 NE2 rooted stock with KNOX 0x0
Tablet: ASUS Transformer TF300T + dock
Backup: Alcatel OneTouch 918 rooted
Verkocht: Galaxy S2 en Galaxy Note II

Bijgewerkt (24-04-2013 15:21)