Androidworld
Androidworld

#1 27-10-2010 13:47:09

robbertkrau
robbertkrau
Ingeschreven: 21-07-2010
Berichten: 155
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Een veel gestelde vraag is:


Hoe kan ik de standaard apps verwijderen die bij de Samsung Galaxy S worden meegeleverd?

Het zijn applicaties die 9 van de 10 gebruikers die zich irriteren aan de standaard programma's die ze niet gebruiken maar niet weten hoe ze ze moeten verwijderen.

Vandaar deze How To!


Stap 1: Root je toestel (maak eventueel een back-up)
http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s/8286-how-froyo-root-lagfix-samsung-galaxy-s.html
http://www.androidworld.nl/forum/samsung-galaxy-s/8336-how-maak-een-complete-nandroid-systeembackup.html

Stap 2: Installeer Busybox
BusyBox - Android app on AppBrain

Installeer Busybox. Na installatie, programma openen.


Klik op OK


busybox verzamelt info en daarna zie je een scherm waarin je onderin op install kunt klikken.


Klik dus op install. Het voorbeeld zal misschien ietsjes anders eruit zien omdat ik hem al geinstalleerd heb /cdn2.androidworld.nl/b4c9f3af9a/static/djangobb_forum/img/smilies/smile.png" /> !

Stap 3: Installeer SGS tools

Installeer SGS tools. Na installatie, programma openen.


Kies Cleanup System Apps


Selecteer de programma's die je wilt verwijderen.


Druk op de optie toets en kies Delete selected.

De bestanden zijn verwijderd.


Gefeliciteerd. Je bent nu een tevreden SGS gebruiker en voelt je een “echte tweaker”

Bijgewerkt (27-10-2010 13:47:09)

#2 27-10-2010 14:08:10

AVS
AVS
Ingeschreven: 02-10-2009
Berichten: 9863
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Netjes
Goede HowTo!

btw: jij hebt dus ook PowerAMP

Bijgewerkt (27-10-2010 14:08:10)

#3 27-10-2010 14:21:27

robbertkrau
robbertkrau
Ingeschreven: 21-07-2010
Berichten: 155
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Dank je.

Ja heb PowerAMP ook maar ik heb hem nog niet getest Volgens mij wel een goede player met EQ!

Bijgewerkt (27-10-2010 14:21:27)

#4 27-10-2010 16:37:46

robbertkrau
robbertkrau
Ingeschreven: 21-07-2010
Berichten: 155
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Kan hier ff een sticky van gemaakt worden?

Bijgewerkt (27-10-2010 16:37:46)

#5 29-10-2010 23:02:37

robbertkrau
robbertkrau
Ingeschreven: 21-07-2010
Berichten: 155
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Mods?

Bijgewerkt (29-10-2010 23:02:37)

#6 04-11-2010 12:39:25

Rellivisit
Rellivisit
Ingeschreven: 19-10-2010
Berichten: 39
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Ik krijg een foutmelding:

the application failed, either because your device is not nand unlocked or we were unable to remount.

Wat kan het probleem zijn?

Bijgewerkt (04-11-2010 12:39:25)

#7 04-11-2010 16:43:03

robbertkrau
robbertkrau
Ingeschreven: 21-07-2010
Berichten: 155
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Het lijkt erop dat je je telefoon niet volledig geroot hebt

Unrevoked betekent dat je geen volledige roottoegang hebt en daarom komt hij met de foutmelding.


Hoe heb jij je toestel geroot? Misschien dat ik je kan helpen

Bijgewerkt (04-11-2010 16:43:03)

#8 04-11-2010 17:01:36

Rellivisit
Rellivisit
Ingeschreven: 19-10-2010
Berichten: 39
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Daar was ik al bang voor. Heb van AVS ook al geweldig veel hulp gehad. Echt een topforum met vriendelijke mensen. Anyway, dit heb ik dus gedaan:

- Update naar Froyo met Odin -> FW Jbakers I9000xxJPP European V3 -> succes
- Download OCLF in Market -> succes
- Clicked Root Device Recovery 2e in One Click Lag Fix app -> stom, want dit is dus voor 2.1 en niet voor Froyo, maar er gebeurde ook weinig, dus toen maar Superoneclick 1.5 gebruikt. Deze gaf aan: Root ok.
- Als ik nu naar OCLF ga geeft hij aan dat hij niet geroot is. Hoe kan ik zien of hij wel goed geroot is en wat kan ik doen om het te verhelpen? Ik heb dit al gedaan:

- reboot en sd ontkoppelen
- Factory reset (hard en soft)
- Factory format
- Unroot via Superoneclick, maar dan zegt hij het volgende:

device does not have superuser!

- in mijn info staat bij Kernel-versie: 2.6.32.9 root@SE-S608 #1. Geeft dit nu aan dat hij wel geroot is of niet? Het maakt me niet uit als ik alles opnieuw moet flashen of zo om het uiteindelijk wel op de juiste manier te doen. Is dit mogelijk met Odin? Gewoon alles stappen opnieuw uitvoeren?

Bedankt alvast!

Bijgewerkt (04-11-2010 17:01:36)

#9 04-11-2010 20:58:19

robbertkrau
robbertkrau
Ingeschreven: 21-07-2010
Berichten: 155
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Versie 1.5 kan problemen geven he. Probeer het eens met versie 1.3.

Dan ben je volgens mij wel juist geroot.

Waarom doe je niet gewoon via de Kies de officiele update? Daarna een reset (hard/ factory). Daarna Rooten, daarna lag fix (kan middels odin).

Dan kun je daarna verder met mijn tutorial


Als je hulp nodig hebt hoor ik het wel.

Bijgewerkt (04-11-2010 20:58:19)

#10 04-11-2010 21:29:32

Rellivisit
Rellivisit
Ingeschreven: 19-10-2010
Berichten: 39
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
robbertkrau;54888
Versie 1.5 kan problemen geven he. Probeer het eens met versie 1.3.

Dan ben je volgens mij wel juist geroot.

Waarom doe je niet gewoon via de Kies de officiele update? Daarna een reset (hard/ factory). Daarna Rooten, daarna lag fix (kan middels odin).

Dan kun je daarna verder met mijn tutorial /cdn2.androidworld.nl/b4c9f3af9a/static/djangobb_forum/img/smilies/smile.png" />


Als je hulp nodig hebt hoor ik het wel.

Kies geupdate, maar hij heeft voor mij nog geen nieuwe versie gevonden. Ik kan in ieder geval niet updaten. Ga het nog maar een keer met 1.3 proberen. Alvast bedankt in ieder geval. Als ik trouwens flash met Odin, kan ik dan gewoon weer dezelfde versie van Froyo waar ik nu mee geflashed heb over deze heen flashen om terug te gaan naar originele settings, of blijft dan de eventuele root staan?

Bedankt voor je hulp.

Bijgewerkt (04-11-2010 21:29:32)