Androidworld
Androidworld

#1 26-08-2010 14:32:32

awgl61
awgl61
Ingeschreven: 26-08-2010
Berichten: 3
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
hallo
Ik heb sinds gisteren mijn nieuwe samsung galaxy s i9000 nu zit ik met een probleempje, ik kan internetten etc als ik thuis ben met wiffi maar ik kan nergens 3g of g of zoiets ontdekken. Zodra ik buiten mijn wifi ontvangst ben heb ik ook geen internet enzo meer. Ik heb mijn wap instellingen enzo opgehaald. Als ik boven in de balk naar beneden doet zie ik ook aleen wifi, bluetooth melodie en trillen staan ook bij instellingen kan ik niets vinden en ook op de site van smasung niet wie kan mijn helpen

Bijgewerkt (22-04-2013 12:36:17)

#2 26-08-2010 14:47:52

Bloesum
Bloesum
Ingeschreven: 10-08-2010
Berichten: 342
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Welke provider heb je? Vaak kun je jezelf een sms laten toesturen waar de internet instellingen in staan. Zit je soms landelijk waar de provider geen 3G dekking heeft? En zie je boven in het scherm geen blauw vlakje met rood/groen pijltje en een letter (3G/H/E)?

Wat zie je trouwens bij: Instellingen -> mobiele netwerken -> Namen toegangspunt?

Laat maar weten, we helpen je graag!

Bijgewerkt (22-04-2013 12:36:18)

#3 26-08-2010 14:58:26

awgl61
awgl61
Ingeschreven: 26-08-2010
Berichten: 3
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
ik heb even bij andere toestellen gekeken en daar hadden ze het er over dat je naar instellingen-draadloos netwerk-mobiele netwerken-en roaming uit moest zetten als je geen internet aktiviteiten wilden hebben dus heb ik het ongekeerd gedaan en nu doet hij het. Dus probleem opgelost

Bijgewerkt (22-04-2013 12:36:18)

#4 26-08-2010 15:02:47

Bloesum
Bloesum
Ingeschreven: 10-08-2010
Berichten: 342
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Tja, Wifi en internet tegelijkertijd is ook niet zinvol…..

Bijgewerkt (22-04-2013 12:36:18)

#5 29-08-2011 17:48:00

frankwillems
frankwillems
Ingeschreven: 22-08-2011
Berichten: 1
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
wat betekenen de 3G resp H en E?

Bijgewerkt (29-08-2011 17:48:00)

#6 29-08-2011 18:07:53

minibrekkers
minibrekkers
Ingeschreven: 16-06-2011
Berichten: 2245
Reputatie: +  1  -
Profiel   Stuur e-mail  
De dekking van het mobiele data netwerk wordt hierdoor weergegeven. Dit is per netwerk afhankelijk welke snelheid je ook werkelijk haalt. Je toestel zal automatisch de hoogste snelheid slecteren voor een betere verbinding
H: HSDPA/HSUPA wordt in sommige toestellen ook weergegeven door “3½G” Dit is een update van het 3g netwerk waardoor een snelheid van 14,4 Mbit/s up en 2 Mbit/s down beschikbaar is.
3g: UMTS dit netwerk heeft een maximale snelheid van 2 Mbit/s download en up van 384 Kbit/s
G: Dit zal je te zien krijgen wanneer er geen 3g dekking is.
Dan schakel je over op GPRS. Deze snelheid is te vergelijken met een oude inbelmodem. Hier haal je maximaal 52 Kbit/s

E: weet ik zo niet ???

Bijgewerkt (29-08-2011 18:07:53)

#7 29-08-2011 18:35:23

Sander_M
Sander_M
Ingeschreven: 22-09-2010
Berichten: 5093
Reputatie: +  11  -
Profiel   Stuur e-mail  
E = Edge.
Word niet in Nederland gebruikt. Zit tussen Gprs en 3G in geloof ik.

Zie je iets op AW forum wat niet door de beugel kan? Laat het de moderators weten middels de rapporteer knop.
Inhoudelijke vragen over Android graag op het forum bespreken, deze worden per email/PM niet beantwoord.

Bijgewerkt (29-08-2011 18:35:23)

#8 29-08-2011 18:43:11

JohandeJong
JohandeJong
Uit: Leeuwarden
Ingeschreven: 13-01-2011
Berichten: 1983
Reputatie: +  5  -
Profiel   Stuur e-mail  
awgl61;36970
ik heb even bij andere toestellen gekeken en daar hadden ze het er over dat je naar instellingen-draadloos netwerk-mobiele netwerken-en roaming uit moest zetten als je geen internet aktiviteiten wilden hebben dus heb ik het ongekeerd gedaan en nu doet hij het. Dus probleem opgelost
Een andere methode is de powerknop even in te drukken en in het menu dat dan verschijnt je data verbinding aanzetten. Of je roaming moet aanzetten is afhankelijk van je provider.

Bijgewerkt (29-08-2011 18:43:11)

#9 14-05-2012 21:49:32

roberto44
roberto44
Ingeschreven: 07-05-2012
Berichten: 5
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Ik heb de fabrieksinstellingen terug moeten zetten van het toestel van mijn echtgenote Galaxy S Plus omdat google store dienst weigerde.
Daarna weer o.a. 3G instellen. Ik heb een sim-only KPN contract. Als ik mijn Galaxy SII er niet naast had kunnen houden weet ik niet of het gelukt was:
Instellingen ->Mobiele netwerken ->Namen toegangspunten en dan invullen:
Naam: KPN Internet APN: Portalmmm.nl MMS-Proxy: 10.10.200.20. MMS-Poort: 5080. MNC: 204 Type Toegangspunt: Internet+mms.
De rest van de instellingen kan je “niet ingesteld” laten.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:50:47)

#10 14-05-2012 21:53:37

roberto44
roberto44
Ingeschreven: 07-05-2012
Berichten: 5
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
3G instellen nog even ter aanvulling: Na namen toegangspunten met knop links onder + nieuw toegangspunt maken.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:50:47)