Androidworld
Androidworld

#1 17-04-2012 10:10 uur

pbecks1963
pbecks1963
Ingeschreven: 03-01-2011
Berichten: 920
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Hallo luitjes,

Ik wil via deze thread jullie kennis met de mijne delen :p (aub aanvullen/verbeteren waar nodig! Is vast wel nodig)

Er is nu een trent dat kernels voor meer ram zorgen. (die trent zie je bij roms nu ook overigens) Dan moet de rom dit (big mem kernel) wel ondersteunen. Nadeel van deze big mem kernels is dat 720 p video (opnemen) niet mogelijk is (bij de extreemste versie van deze kernels). Ook is het afspelen van sommige video's niet altijd mogelijk.

Verder zie ik (na het flashen van een nieuwe kernel) steeds vaker een bootloop en een gebroken cwm. In zo'n geval helpt alleen Odin en een fix-cwm-tar. Een andere trent is dat de dev's van kernels steeds meer cleaning-scripts inbouwen in hun kernel-installatie. Lippol's cleaning script is niet meer nodig (?) Ook in de cwm zie je steeds vaker opties om de instelling van ns-tools of init.d te wipen. Maar wat is nu wijs?

Wat het ultieme protocol is om een nieuwe kernel te flashen zonder in een bootloop te komen, dat weet ik niet.. (bestaat niet ?) Zelf al eens echt alles gewiped/factory reset/clear init.d/clear ns-tools-settings EN TOCH weer in een bootloop terecht gekomen bij het “updaten” van een kernel.

Enfin.. Gaarne aanvullen of corrigeren!


Tijdens het schrijven van deze thread was ik met de onderstaande roms/kernels bezig:

Elite v10.x, Infinitum 2.x, Devil kernel 2 (xl/bm), Darky ressurection rom 10.2
i9300 / Lifetab e10320

Bijgewerkt (24-04-2013 14:38)

#2 18-04-2012 11:56 uur

pbecks1963
pbecks1963
Ingeschreven: 03-01-2011
Berichten: 920
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Hallo luitjes, (vervolg)

Ik dacht eens een nieuwe rom uit te proberen (Infinitum) en ja hoor.. weer bootloops EN (nieuw!) cwm-loops! (vanuit de cwm de opdracht gegeven om de system te rebooten en dan gaat ie rechtstreeks naar cwm.)

Ben ik de enigste die last heeft van zoveel “loops”? Ik zie ook vaak bij het flashen (als het mis gaat) de volgende foutmelding: “assert failed: getprop(”ro.product.device…………."

Net een nandroid restore gedaan en weer zit ik in een cwm-loop!!!
i9300 / Lifetab e10320

Bijgewerkt (24-04-2013 14:39)

#3 18-04-2012 12:10 uur

Fraxon
Fraxon
Ingeschreven: 16-10-2010
Berichten: 349
Reputatie
Reputatie omhoog 1 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Ik flash zeer regelmatig en ook wissel ik daarbij van kernel. Dit heb ik nog nooit gedaan met een kernel cleaning script, maar gewoon of met odin een kernel, of via cwm een zip. Bootloops heb ik wel eens gehad, maar het opnieuw flashen fixt dit probleem bij mij tot nu toe 100 procent, en van CWM bootloops heb ik nog nooit last gehad.

Misschien keer via Odin helemaal met stock beginnen, en dan weer verder gaan?

Bijgewerkt (24-04-2013 14:39)

#4 18-04-2012 12:17 uur

pbecks1963
pbecks1963
Ingeschreven: 03-01-2011
Berichten: 920
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Ik zit nu te wachten tot de ressurection rom (darky's 10.2) klaar is met opstarten. (daarna moet ik lagfix gaan disable-en en kan ik weer gaan tinkeren aan mijn phone, lagfix word helaas standaard in deze Odin-rom geactiveerd)
i9300 / Lifetab e10320

Bijgewerkt (24-04-2013 14:39)

#5 18-04-2012 12:36 uur

pbecks1963
pbecks1963
Ingeschreven: 03-01-2011
Berichten: 920
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Poeh.. het is me weer gelukt hoor… Ik zit weer in een bootende rom (Infinitum). Zag eindelijk weer eens een normale bootloop

(normale bootloop = sgs reboot snel naar de cwm, je ziet wat tekst/commando's en daarna gaat ie weer rebooten, enz, enz..)

ipv de gekke reboots die ik net had

(gekke reboot = sgs blijft rebooten zonder dat je de cwm ziet of reboot rechtstreeks naar de cwm, en blijft daar)

Pff…
i9300 / Lifetab e10320

Bijgewerkt (24-04-2013 14:39)

#6 23-04-2012 14:45 uur

pbecks1963
pbecks1963
Ingeschreven: 03-01-2011
Berichten: 920
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Hallo luitjes,

Kan het zijn dat een rom flashen (vanuit de cwm) niet handig is, als de SGS aan een usb-kabel hangt (aan een actieve pc dus waarop de juiste drivers zijn geladen om de geheugens van de SGS te detecteren) ? Dat zou misschien wel de keren dat ik tegen boot/cwm-loops aan ben gelopen, verklaren…..

Verder lees ik ook wel eens dat men adviseerd om de externe sd-kaart uit de SGS te halen voordat je gaat flashen… Is dat echt nodig? (heb ik tot nu toe nooit gedaan)
i9300 / Lifetab e10320

Bijgewerkt (24-04-2013 14:41)

#7 23-04-2012 17:42 uur

Shetiel
Shetiel
Ingeschreven: 06-12-2011
Berichten: 70
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Ik had dat gister ook, dat de CWM loopt, reboot system en dan gaat hij weer rechtstreeks naar CWM. Heel **Vervelend**. Al dat gehannes met je SGS en custom roms kan niet goed zijn maar wel leuk.!

Bijgewerkt (24-04-2013 14:41)

#8 23-04-2012 18:43 uur

Sander_M
Sander_M
Ingeschreven: 22-09-2010
Berichten: 5152
Reputatie
Reputatie omhoog 10 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Shetiel;292901
Ik had dat gister ook, dat de CWM loopt, reboot system en dan gaat hij weer rechtstreeks naar CWM. Heel **Vervelend**. Al dat gehannes met je SGS en custom roms kan niet goed zijn maar wel leuk.!

Bericht aangepast, aub een beetje op het taalgebruik letten..
Zie je iets op AW forum wat niet door de beugel kan? Laat het de moderators weten middels de rapporteer knop.
Inhoudelijke vragen over Android graag op het forum bespreken, deze worden per email/PM niet beantwoord.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:41)

#9 23-04-2012 18:54 uur

DaveDH
DaveDH
Uit: Den Haag
Ingeschreven: 07-11-2010
Berichten: 2685
Reputatie
Reputatie omhoog 4 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
@pbecks, ik weet niet welke kernels jij gebruikt maar ik heb daar wat jij allemaal beschrijft nooit last van gehad . Ook al die scripts oid nodig gehad . Over het algemeen heb ik altijd talon of semaphore gedraaid werkt erg goed moet ik zeggen.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:41)

#10 23-04-2012 19:29 uur

Het_ratje
Het_ratje
Ingeschreven: 02-12-2010
Berichten: 3111
Reputatie
Reputatie omhoog 1 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
@PBecks

Dat jij random recovery boots hebt of niet meer kan booten is in dit geval,
als het om Infinitum gaat, wel raar (zou niet moeten).

Flash zelf momenteel elke dag wel 10x een ROM om die dingen te benchen
maar kom nooit in een loop terecht, tenzij ik de Elite ROM pak en de dochter
ROM EXTRAordinary.

Verder zou het goed moeten gaan!

Wat ik altijd doe:

- Wipe Cache
- Mount & Storage -> wipe system + boot
- Factory Reset
- Install zip from SD
- Flash ROM
- Flash Kernel
- Flash GApps
- Fix permissions
- Boot

Klaar

Maar in jouw geval wil je alleen de kernel doen, dus naast het feit dat
Glitch zelf altijd alles al cleaned zou ik gewoon enkel Glitch bijvoorbeeld
flashen en fix permissions doen.

Dat zou gewoon echt genoeg moeten zijn! Trust me, heb hier 2 SGSjes
die ik constant flash, echt geen problemen mee .

Bijgewerkt (24-04-2013 14:41)