Androidworld
Androidworld

#1 19-01-2011 21:00:58

Makker
Makker
Uit: Muiden
Ingeschreven: 12-10-2010
Berichten: 1915
Reputatie: +  12  -
Profiel   Stuur e-mail  
Hoe Back Up ik mijn huidige systeem met alles erop en eraan???
Wat ik nu heb, bevalt mij zo uitstekend dat ik dat (net zoals ik dat met mijn computers kan) alles via een Back Up zou willen opslaan.
Ik heb al even de ROM manager geprobeerd, maar die geeft (ondanks de How To van AVS) een fout melding;

E: failed to verify whole-file signature
E:signature verification failed
-Applying Multi-CSC…..
Installing Multi-CSC
Installation aborted


Nu staat de ROM Manager toch al een beetje in een kwaad daglicht, gezien het ‘zachte’ bricken van enkele personen hier op dit forum bij het recoveren (waaronder mijzelf). Echter dat neemt niet weg dat ik mijn huidige systeem en instellingen op de een of andere manier wil vastleggen via een back up. Op mijn tel of computer, dat maakt mij niets uit, als ik het later maar in z'n oorspronkelijke staat kan ‘recoveren’ / ‘terug flashen’.

Wie weet of dat kan en wie oh wie weet hoe dat moet????????

Makker

Galaxy S2 -> 4.1.2
Galaxy S4 -> 4.4.2
Tab 2 10.1 -> 4.2.2

Bijgewerkt (19-01-2011 21:00:58)

#2 19-01-2011 21:28:09

Peter86
Peter86
Ingeschreven: 06-11-2010
Berichten: 4290
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
gewoon clockwork mod (recovery mode)
kies back up / restore en dan backup

Bijgewerkt (19-01-2011 21:28:09)

#3 19-01-2011 22:27:34

Makker
Makker
Uit: Muiden
Ingeschreven: 12-10-2010
Berichten: 1915
Reputatie: +  12  -
Profiel   Stuur e-mail  
Peter86;84949
gewoon clockwork mod (recovery mode)
kies back up / restore en dan backup
Thanks, heb ik gedaan en gooit het bestand ook even op de computer.
Makker

Galaxy S2 -> 4.1.2
Galaxy S4 -> 4.4.2
Tab 2 10.1 -> 4.2.2

Bijgewerkt (19-01-2011 22:27:34)

#4 19-01-2011 22:58:37

Peter86
Peter86
Ingeschreven: 06-11-2010
Berichten: 4290
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
goed bezig

Bijgewerkt (19-01-2011 22:58:37)

#5 19-01-2011 23:48:12

RobGalaxyS
RobGalaxyS
Ingeschreven: 30-10-2010
Berichten: 241
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Hoi Peter86,
Toevallig 1,5 uur later eenzelfde draadje opgestart en nu al via jouw aanwijzingen opgelost.
Rest mij één vraag. Waarom stuit je op de door Makker (en mij) gesignaleerde problemen als je gewoon de app Rom manager activeert en direct kiest via het menu voor BackupCurrentROM?

Bijgewerkt (19-01-2011 23:48:12)

#6 20-01-2011 00:11:26

hansare
hansare
Ingeschreven: 16-11-2010
Berichten: 902
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
RobGalaxyS;85090
Hoi Peter86,
Toevallig 1,5 uur later eenzelfde draadje opgestart en nu al via jouw aanwijzingen opgelost.
Rest mij één vraag. Waarom stuit je op de door Makker (en mij) gesignaleerde problemen als je gewoon de app Rom manager activeert en direct kiest via het menu voor BackupCurrentROM?

Omdat het er op lijkt dat Rommanager niet meer compatible is met de laatste speedmod-kernels (ongeveer vanaf versie k12).
Backup via Rommanager blijkt nog uitstekend te werken met de Voodoo-kernel.

Maar Rommanager heb je eigenlijk niet nodig, want dezelfde backup-functionaliteit zit in CWM (vergt wel iets meer handelingen en je kunt zelf geen naam geven aan je backup).

Bijgewerkt (20-01-2011 00:11:26)

#7 21-01-2011 14:13:59

RobGalaxyS
RobGalaxyS
Ingeschreven: 30-10-2010
Berichten: 241
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
OK Hansare, hartstikke bedankt voor je duidelijke uitleg
Groet,
Rob

Bijgewerkt (21-01-2011 14:13:59)

#8 21-01-2011 17:37:32

Peter86
Peter86
Ingeschreven: 06-11-2010
Berichten: 4290
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
hansare;85106
Omdat het er op lijkt dat Rommanager niet meer compatible is met de laatste speedmod-kernels (ongeveer vanaf versie k12).
Backup via Rommanager blijkt nog uitstekend te werken met de Voodoo-kernel.

Maar Rommanager heb je eigenlijk niet nodig, want dezelfde backup-functionaliteit zit in CWM (vergt wel iets meer handelingen en je kunt zelf geen naam geven aan je backup).

als je graag de naam zou willen veranderen kan dat volgens mij wel… na dat je de backup hebt gemaakt ga je naar Mijn bestanden-> clockworkmod->backup-> en dan daar de naam veranden…
je kan daar wel de naam veranderen…ik heb niet getest of cwm hem dan nog kan gebruiken maar dat moet je zelf dan maar ff testen…
als je slim bent schijf je eerst de oude naam op .

Bijgewerkt (21-01-2011 17:37:32)

#9 21-01-2011 18:13:35

hansare
hansare
Ingeschreven: 16-11-2010
Berichten: 902
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Peter86;86223
als je graag de naam zou willen veranderen kan dat volgens mij wel… na dat je de backup hebt gemaakt ga je naar Mijn bestanden-> clockworkmod->backup-> en dan daar de naam veranden…
je kan daar wel de naam veranderen…ik heb niet getest of cwm hem dan nog kan gebruiken maar dat moet je zelf dan maar ff testen…
als je slim bent schijf je eerst de oude naam op .

Klopt als een bus.
En de restore kan met deze gewijzigde naam wel om gaan.

Bijgewerkt (21-01-2011 18:13:35)

#10 07-02-2011 12:08:56

henkvandes
henkvandes
Ingeschreven: 07-02-2011
Berichten: 2
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Ik heb ook dat probleem wat Makker had,
en heb ook “Reboot into Recovery” in de Rom Mananger geprobeerd maar krijg het zelfde scherm dan weer.

Hoe kom in op de juiste manier in de Recovery Mode van de Clockwork Mod

Bijgewerkt (07-02-2011 12:08:56)