Androidworld
Androidworld

#1 11-02-2012 19:33

graafstra
graafstra
Ingeschreven: 11-02-2012
Berichten: 11
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Ik heb sinds vandaag een samsung galaxy s plus en wil graag verbinding maken met wifi maar zodra ik verbinding wil maken dan gaat ie scannen, verifieren en daarna gooit ie 'm er uit en krijg ik weer het scherm om inteloggen te zien. heb de moden en router al gereset maar doet het nog steeds niet.

wie kan me met helpen om het probleem te verhelpen?

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)

#2 11-02-2012 19:39

Peter-036
Peter-036
Uit: Almere
Ingeschreven: 12-11-2011
Berichten: 2403
Reputatie
Reputatie omhoog 1 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Gooi eerst al de “onthouden” wifi gegevens eruit, dan opnieuw proberen, waarschijnlijk kun je dan de netwerksleutel wel ingeven.
Als je je netwerk even “open” zet zie je ook of je telefoon wel kan aankoppelen.
De app WiFinder laat je ook zien welke netwerken er binnen bereik zijn en of ze “open” staan, vanuit die app kun je ook aankoppelen.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)

#3 11-02-2012 19:41

graafstra
graafstra
Ingeschreven: 11-02-2012
Berichten: 11
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
hoe kan ik die gegevends er uit gooien? en hoe kan ik de netwerk open zetten?

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)

#4 11-02-2012 19:56

Peter-036
Peter-036
Uit: Almere
Ingeschreven: 12-11-2011
Berichten: 2403
Reputatie
Reputatie omhoog 1 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Via Instellingen-Draadloos en netwerk-WiFi instellingen-WiFi inschakelen-netwerkmelding(-aanvinken) Zo kom ik er bij m'n sgs2, maar dat zal bij de sgs+ niet veel verschillen, daar kun je je draadloze toegangspunten instellen en/of beheren.
Je netwerk open zetten moet je (tijdelijk) doen op je modem/router, voor het hoe moet je even in de handleiding daarvan kijken.
Of het met een open netwerk nu lukt of niet, na controle daarop direct de zaak weer beveiligen!

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)

#5 11-02-2012 20:44

graafstra
graafstra
Ingeschreven: 11-02-2012
Berichten: 11
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
heb het allemaal gedaan en kan nog steeds geen verbinding maken met wifi. hij geeft iederekeer aan herinnert (als ik verbinding wil maken) beveiligd met WPA/WPA2 PSK

Als ik een wifi verbinding probeer te maken met een onbeveiligde netwerk van iemand ander doet ie het wel maar m'n eigen beveiligde netwerk niet. weet ook niet hoe ik die beveliging er van af kan halen.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)

#6 11-02-2012 22:30

Peter-036
Peter-036
Uit: Almere
Ingeschreven: 12-11-2011
Berichten: 2403
Reputatie
Reputatie omhoog 1 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Mooi, nu heb je alleen de netwerksleutel/het passwoord nodig,als je dat niet (meer) weet moet je je router/modem resetten.Hoe dat moet staat ook in de handleiding,mocht je die niet (meer) hebben google dan op merk en type “manual”.Pas op als je je modem alleen reset is de beveiliging eraf en kan iedereen van jouw verbinding gebruik maken, en eventueel je pc(s) hacken.Dus Als je reset, zet er dan via een bedraad aangesloten pc een nieuw password op.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)

#7 11-02-2012 23:11

graafstra
graafstra
Ingeschreven: 11-02-2012
Berichten: 11
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
maar zodra ik verbinding wil maken met m'n eigen beveiligde netwerk doet ie niets terwijl het wachtwoord die ik gebruik goed is

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)

#8 11-02-2012 23:31

Peter-036
Peter-036
Uit: Almere
Ingeschreven: 12-11-2011
Berichten: 2403
Reputatie
Reputatie omhoog 1 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
Doet dat password het ook op een andere pc/laptop/tablet of telefoon? Spelling/hoofdletters? Krijg je op je telefoon wel een IP-adres?
Als er een ander apparaat via wifi werkt, kijk dan wat daarvan het ip-adres is,die dingen bestaan uit 4 cijfergroepen, en de eerste 3 moeten in elk geval gelijk zijn: bv.192.169.0.xxx oid.Het kan ook nog zijn dat je wifi toegangspunt geen ip adressen meer kan uitgeven omdat de range te klein is,of omdat je alleen vaste ip adressen gebruikt,en dan moet er voor je telefoon een bijgemaakt worden.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)

#9 11-02-2012 23:41

graafstra
graafstra
Ingeschreven: 11-02-2012
Berichten: 11
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
als ik bv via het internet inlog op m'n router pakt ie het wachtwoord wel. maar met een andere laptop moet de laptop een speciale usb stik er in om verbinding te maken anders doet ie het ook niet

(ik heb er niet zo veel verstand van vind het alleen raar dat ie het niet doet) op m'n router kan ik in totaal 4 pc aansluiten met wifi maar heb er momenteel alleen m'n vaste pc op staan meer niet.

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)

#10 11-02-2012 23:55

graafstra
graafstra
Ingeschreven: 11-02-2012
Berichten: 11
Reputatie
Reputatie omhoog 0 Reputatie omlaag
Profiel    Stuur e-mail   
ik zal je per mail wel ff een printscreen sturen over mijn router en dat wifi snap er namelijk helemaal niets van. mischien dat je me er dan verder mee kan helpen

Bijgewerkt (24-04-2013 14:14)