Androidworld
Androidworld

#1 25-09-2010 15:38:51

Mrs.Valk
Mrs.Valk
Ingeschreven: 24-09-2010
Berichten: 3
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Beste lezers.

Sinds afgelopen donderdag ben ik in het bezit van een Samsung Galaxy Apollo icm een t-mobile abo.
Ik heb hem donderdagavond net voor sluitingstijd aangeschaft en bij aankomst thuis de telefoon een beetje uitgezocht e.d. en in de oplader gestopt om op te laden.
De ochtend erna, als ik de gsm uit de oplader haal en hem van stand-by afhaal, staat er ineens de melding; “Sim verwijderd, herstart gsm”, met een button om te herstarten.
Dit heb ik dus gedaan. Ik heb uiteraard ook mijn Simkaart eens verwijderd, schoongeveegd en er opnieuw in gedaan, echter bleef ik de melding zo nu en dan toch weer krijgen.
Ook werd mij af en toe om de PIN code gevraagd als ik hem uit standby stand haalde, allemaal erg vreemd.
Deze problemen even terzijde gezet, de GPS werkt amper tot niet, als ik maps opstart duurt het heel erg lang voordat er ene locatie wordt bepaald.
En als deze is bepaald, geeft hij een plek aan dat een wijk verder zit, hij wordt niet nauwkeuriger.
Om uit te testen of GPS het uberhaupt wel deed heb ik via de market meerdere gps info en testers gedownload en uitgeprobeerd.
Geen enkele aplicatie melde diets actiefs, GPS was gewoon dood..
Ik heb de klantenservice van T-mobile opgebeld en alle bovenstaande problemen uitgelegd. Ik moest het maar eens met een andere Sim kaart proberen, over het GPS probleem kon ze me niets vertellen.
Helaas, bleef ik met een andere simkaart dezelfde foutmeldingen krijgen betreft “Sim verwijderd, herstart gsm”.

Vandaag, zaterdagochtend ben ik met mijn gsm naar de t-mobile winkel gegaan en alle problemen uitgelegd. Ik heb een nieuwe, verzegelde Samsung Galaxy Apollo gekregen, maar merk nu weer bij thuiskomst dat GPS precies hetzelfde doet als bij het 1e toestel dat men mij had gegeven..
Gelukkig heb ik de simkaart foutmeldingen bij dit 2e toestel (nog) niet gehad, maar ik wil gewoon erg graag dat GPS het gewoon doet..
Ik ben bang dat het misschien een simpele fout van mijzelf is, of dat de GPS functie bij de Apollo's gewoon niet goed functioneert, en ik voor een geheel ander toestel moet gaan..

Zijn er misschien mensen met raad, hetzelfde problemen, of andere zinvolle tips, dan hoor ik het ontzettend graag, want ook ik zou graag van mijn nieuwe telefoon willen genieten, hehe.

Alvast bedankt.
groetjes..

Bijgewerkt (25-09-2010 15:38:51)

#2 25-09-2010 19:17:12

i_like_android
i_like_android
Ingeschreven: 11-07-2009
Berichten: 2473
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Verplaatst naar correcte forum.

Bijgewerkt (25-09-2010 19:17:12)

#3 26-09-2010 13:41:52

Mrs.Valk
Mrs.Valk
Ingeschreven: 24-09-2010
Berichten: 3
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Thanks.

Helemaal niemand een idee?

Bijgewerkt (26-09-2010 13:41:52)

#4 26-09-2010 21:33:40

i_like_android
i_like_android
Ingeschreven: 11-07-2009
Berichten: 2473
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Toestel is nog heel nieuw en waarschijnlijk zijn er nog niet veel mensen die er een hebben.
Ik zou zeggen nog wat wachten en ondertussen toch eens verder kijken en wanneer je eventueel iets hebt dan hier posten.

Bijgewerkt (26-09-2010 21:33:40)

#5 26-09-2010 21:42:02

Xeno
Xeno
Ingeschreven: 27-03-2010
Berichten: 2176
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Dat van die gps is ‘normaal’ bij de samsung toestellen. In de market is er een app om je gps betere resultaten te geven. Speciaal voor samsung toestellen. Ikzelf heb het niet gebruikt maar mss kan je dat eens proberen. Maar als ik mn gps moet gebruiken, laat ik eerst de app gps status naar sattelieten zoeken en dan start ik google maps enzo. Mss een aanrader voor je.

Sent from my GT-I5700 using Tapatalk

Bijgewerkt (26-09-2010 21:42:02)

#6 27-09-2010 15:16:02

Paljas
Paljas
Ingeschreven: 17-09-2010
Berichten: 8
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Het Mrs. Valk, nog steeds problemen?

Ik denk dat je inderdaad twee losstaande problemen had, dat van die SIMcard staat los van de GPS. Mooi dat je SIMcard probleem is opgelost, zal wel defecte telefoon zijn geweest.

GPS is een bekend probleem van de I5800. Er is een firmware update in de planning op het te verbeteren.
De eerder genoemde app uit de Android Market heet GPSOpt.
Ik moet zeggen dat het bij mij met die app niet verholpen was.
Later heb ik eindelijk 3G aangezet, en daarna was het ineens heel goed.
Kan toeval zijn geweest, maar ik heb begrepen dat er 3 manieren zijn die de telefoon kan gebruiken om je locatie te bepalen:

Wifi: erg grof, maar zeer snel
GSM netwerk: grof, maar snel
GPS: nauwkeurig, maar traag

De telefoon kan een grovere manier gebruiken om een eerste bepaling te doen en zo sneller tot een GPS lock te komen.
Er is ook een GPSTest app, dan kun je ook zien hoeveel satellieten er gezien worden, en hoeveel gebruikt.
Het is ook afhankelijk van je locatie. Binnen is het meestal niet mogelijk om een goede lock te krijgen, dan moet je het maar met wifi/GSM doen.

Maar probeer 3G eens aan te zetten, nogmaals, kan toeval geweest zijn, maar misschien is die plaatbepaling over GSM alleen via 3G mogelijk.

Bijgewerkt (27-09-2010 15:16:02)

#7 16-10-2010 22:35:34

Sliertje
Sliertje
Ingeschreven: 16-10-2010
Berichten: 1
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Hoi ik had hetzelfde probleem met mijn sim-kaartje en me apollo. Ik zit bij Ben en dat is ook een onderdeel van T-mobile en t bleek dat sommige kaartjes de samsung i-9000 niet accepteren.

in de winkel hebben we hem nog omgeruild me telefoon voor een andere apollo. Wat blijkt nou met mijn vaders sim-kaartje doet die het gewoon zonder eens in t minuut te zeggen van je sim-kaart is verwijderd. Dus t kan wezen dat t aan je sim-kaart dan ligt

Bijgewerkt (16-10-2010 22:35:34)

#8 07-01-2011 11:51:13

stribits
stribits
Ingeschreven: 07-01-2011
Berichten: 1
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
heeft de galaxy i5801 a-gps?

Bijgewerkt (07-01-2011 11:51:13)

#9 07-01-2011 17:29:08

foobar66
foobar66
Ingeschreven: 18-12-2010
Berichten: 104
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
ja, A-GPS.

Bijgewerkt (07-01-2011 17:29:08)

#10 10-01-2011 19:53:53

foobar66
foobar66
Ingeschreven: 18-12-2010
Berichten: 104
Reputatie: +  0  -
Profiel   Stuur e-mail  
Applicatie “GPS Booster” verbetert de GPS fix. Ik heb de freeware versie geinstalleerd en het gaat precies toch ietske sneller.

Ook kan je de file /etc/gps.conf aanpassen met de Belgische server be.pool.ntp.org

Inhoud van de file is dan als volgt:

NTP_SERVER=be.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276

Wijzigen kan enkel met de ADB:

> adb pull /etc/gps.conf

Dan gps.conf op de PC editeren met de correcte server (hierboven). Dan:

> adb push gps.conf /sdcard
> adb shell
$ su
# mount -o remount,rw /dev/block/stl6 /system
# cd /etc
# /system/bin/busybox cp /sdcard/gps.conf .

Dan telefoon herstarten.

Dan in de telefoon toepassing:
*#*#1472365#*#*

Dan: menu “Xtra enable” kiezen en “Enable”. Back toets.
Dan: “Trigger Download”

Ofwel: installeer “GPS status” uit de market, start de applicatie:

MENU > TOOLS > A-GPS Statusbeheer > Reset en daarna “Downloaden”
Op die manier heeft de GPS de laatste A-GPS data.
Best om de paar dagen herhalen om de A-GPS data up to date te houden.

(dit laatste vereist natuurlijk wel internet access)

Bijgewerkt (10-01-2011 19:53:53)