Naar content
Trending apps
  • Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

  • Inbox by Gmail

  • Maps: Navigatie en OV

  • WhatsApp Messenger

  • Messenger

Trending games
  • Super Mario Run

  • RollerCoaster Tycoon® Classic

  • Bully: Anniversary Edition

  • Paper Wings

  • Pokémon GO

Trending smartphones
  • Huawei P10

  • LG G6

  • Samsung Galaxy S8

  • Samsung Galaxy S8+

  • Samsung Galaxy S6 Edge

Nieuwste tablets
  • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

  • Asus Zenpad 3S 10

  • Sony Xperia Z4 Tablet

  • ASUS ZenPad S 8

  • ASUS ZenPad 8

d.zevenbergen

d.zevenbergen

  • Lid sinds 17 maart 2017
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #1
  • 17 maart 2017
  • 17:59

Ik heb via Aliexpress een HTC one M9 gekocht.
Tijdens de eerste installatie kon ik in de lijst Choose language kiezen voor Nederlands.
Na een aantal maanden heb ik de fabrieksinstellingen teruggezet.
Helaas kan ik nu niet meer kiezen voor de Nederlandse taal omdat die er in de lijst niet meer bij staat.

Wat kan ik hieraan doen?

Als ik in de bootloader ga staat er het volgende:

*** Software status: Official ***
*** LOCKED ***
*** S-ON ***

Via boot to download krijg ik nog de volgende gegevens:

*** LOCKED ***
htc_himaulatt PVT S-ON
LK-1.0.0.0000
RADIO-01.01_U11440971_103.00.61018G_F
OpenDSP-20.7.3.00535.8994_1012
OS-4.23.617.1

MID: 0PJA11000
CID: BS_US002

Ik wil er liever geen customized ROM op.

Alvast vriendelijk bedankt voor de hulp!

Bewerkt (17 maart 2017 21:50)
gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 4614
  • Reputatie 250
  • #2
  • 17 maart 2017
  • 18:47

Dat probleem wil nog wel eens gebeuren als je hem direct uit de Aziatische landen besteld.

Welk Cid en mid nummer heeft het toestel?

Staat ook in de bootloader of zoek in de Playstore naar een appje die alle info over het toestel weergeeft.

d.zevenbergen

d.zevenbergen

  • Lid sinds 17 maart 2017
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #3
  • 17 maart 2017
  • 20:30

Hallo,

Allereerst bedankt voor uw reactie!
Het kostte me heel wat moeite, maar ik heb het gevonden.

MID: 0PJA11000
CID: BS_US002

Hopelijk kunt u mij helpen om hem weer in het Nederlands te krijgen.

Hartelijke groeten,

Dick Zevenbergen

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 4614
  • Reputatie 250
  • #4
  • 17 maart 2017
  • 22:16

hmmm dat is vreemd jij hebt een developer edition toestel en normaal gesproken zou daar nederlands op moeten staan.

je zou even naar instellingen/taal en toestenbord kunnen gaan en checken bij taal of nederlands er tussen staat.

staat nederlands er niet tussen dan krijg ik de indruk dat het toestel niet nieuw is zo heb ik laatst ook twee mensen hier op androidworld geholpen met een soortgelijk probleem en ik kwam er al snel achter dan hun toestel niet nieuw was terwijl ze hem wel als nieuw gekocht hadden (ook direct uit de Aziatische landen)

staat nl er niet tussen probeer dan even de onderstaande link om een extra taal toe te voegen.

is het je te ingewikkeld wil ik hier alles wel in begrijpelijk nederlands neerzetten en loods ik je er wel doorheen.

http://droider.eu/2014/06/20/enabling-use-of-morelocale2-on-one-m8/

d.zevenbergen

d.zevenbergen

  • Lid sinds 17 maart 2017
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #5
  • 18 maart 2017
  • 13:51

Heel vriendelijk bedankt, HET IS GELUKT!
Hij staat weer in het Nederlands.

Achteraf heb ik er ook spijt van dat ik hem via Aliexpress heb besteld.
Het scheelde me uiteindelijk maar €50,-
Voor het oog zag hij er nieuw uit, geen krassen / vingerafdrukken of iets. Toen ik hem voor het eerst aanzette startte de installatiewizard en kon ik gewoon Nederlands kiezen etc. Maar helaas werkt de aan/uit knop niet goed (Je moet vaak meerdere keren drukken om hem aan/uit te krijgen). Daarom wilde ik hem terugsturen, maar dat kost bijna €80,- . I.v.m. Terugsturen had ik hem gereset etc.

Uw oplossing heeft hem weer in het Nederlands gezet, alleen is het zo dat ik het na een reset naar de fabrieksinstellingen weer opnieuw moet doen. Is het ook mogelijk om een nieuwe originele ROM er op te flashen?

Dat hij gewoon weer lekkere frisse software heeft, waarvan ik zeker weet dat het Nederlands is.
Mijn eerste HTC one heb ik regelmatig geüpdate met een ROM die ik kon downloaden via HTC.
Daar heb ik op internet wel naar gezocht en ook gevonden op de volgende site:
http://www.htc.com/us/support/rom-downloads.html 

Het is alleen heel vreemd dat er niets veranderd als ik de Unlocked/Developer versie flash.
Hij geeft aan dat de ROM succesvol is geflasht maar dan staat Nederlands nog steeds niet in de lijst.

Weet u daar misschien ook een oplossing voor?

Bewerkt (18 maart 2017 15:51)
gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 4614
  • Reputatie 250
  • #6
  • 18 maart 2017
  • 16:50

het zou kunnen dat de unlocked developer edition de Nederlandse taal niet meer in de orginele rom heeft zitten.

je kunt wel de orginele rom voor Nederland/europa erop krijgen maar dit is een heel ingewikkeld proces en kan fout gaan als je de verkeerde bestanden enz… gebruikt.

een korte uitleg van wat er allemaal moet gebeuren om de Nederlandse rom erop te krijgen.

eerst moet de bootloader unlocked worden bij htc dev dan moet het toestel s-off gemaakt worden dit kost $25 dollar en kun je doen bij SunShine s-off.
dan moet het cid nummer en mid nummer aangepast/veranderd worden naar europa of nl dmv een aantal commando's in te geven in cmd terwijl het toestel in fastboot mode staat.

als dat allemaal gebeurt is kun je orginele rom flashen dit kan of dmv de rom in zip vorm op een externe sd kaart zetten (alleen als het toestel een sd kaart slot heeft werkt deze optie) door vervolgens in de bootloader te booten zodat het flash proces daar verder gaat en rom geladen wordt of een RUU.exe uit te voeren op de pc.


nogmaals dit is geen eenvoudige taak als je dit nooit gedaan hebt en kan fout gaan en dan heb je er een hele dure onderzetter bij.

Bewerkt (18 maart 2017 17:00) | Text aangepast
d.zevenbergen

d.zevenbergen

  • Lid sinds 17 maart 2017
  • Berichten 4
  • Reputatie 0
  • #7
  • 20 maart 2017
  • 19:12

Ik weet niet of ik het risico ga nemen en alle moeite er voor ga doen.
Er blijft echter nog wel een probleem over namelijk dat ik de instelling elke keer als ik de telefoon opnieuw heb opgestart moet veranderen via de app van morelocal 2.

Zou dit opgelost zijn als ik het toestel voorzie van een europees cid nummer en mid nummer?
Is er mogelijk ook een eenvoudigere manier om te voorkomen dat de instelling verloren gaat?

Het is overigens wel vreemd dat de Nederlandse taal wel in de ROM lijkt te zitten, maar niet geselecteerd kan worden.
Ik heb namelijk niet gemerkt dat de app morelocal iets gedownload heeft.
Het was echt in één seconde over in het Nederlands, zelfs zonder opnieuw opstarten.

Jammer hoor, mijn vorige HTC one M7 heb ik bijna 5 jaar mee gedaan, dat zie ik me met deze nog niet doen.

gizmobinky

gizmobinky

  • Lid sinds 18 april 2012
  • Berichten 4614
  • Reputatie 250
  • #8
  • 20 maart 2017
  • 23:18

ik blijf het toch allemaal vreemd vinden alleen al om het feit dat een unlocked developer edition geleverd wordt met een unlocked bootloader klik hier over wat ik bedoel en daarmee is er zeker aan gerommeld (bootloader is gelocked terwijl cid BS_US002 is ) en dus niet nieuw of in ieder geval is het toestel uit de doos geweest.

zie ook screenshot komt exact overeen met de firmware die op jouw toestel staat.

link naar stock rom htc downloads klik hier.



wat je kunt doen is contact opnemen met htc nederland zij kunnen aan de hand van het imei nummer checken wat voor een toestel jij hebt klik hier om eventueel contact met htc nederland op te nemen.
je kunt ook zelf even het imei nummer ingeven door hier te klikken en checken wat daar uitkomt maar die site geeft niet de garantie over welk exact toestel jij hebt.
imei nummer kun je vinden bij instellingen/info/telefoonidentiteit.


de hele conversie naar een europees toestel zou ik niet aan beginnen als ik jouw was omdat dit is toch redelijk specialistisch is en er kan veel mis gaan als je de verkeerde bestanden gebruikt of op het verkeerde moment de boel locked.
je mag hier wel even een kijkje nemen hoe dit proces in zijn werk gaat en daar gaan ze er vanuit dat het toestel al s-off is en de bootloader unlocked met root acces dit moet dan ook nog eerst gebeuren voordat je de uiteindelijke conversie kunt doen.

wat betreft het opnieuw ingeven van de taal dmv morelocale2 dat zal elke keer moeten gebeuren na het opnieuw opstarten daar heb ik ook geen andere oplossing voor of je moet een custom rom gaan flashen hier kleven minder risico's aan. 

zorg wel dat je een geldige sim kaart in het toestel hebt zitten tijdens de setup sommige toestellen hebben dit nodig om de systeem taal aan te spreken.




veder heb ik helaas ook niet meer oplossingen.

Bewerkt (20 maart 2017 23:56) | extra info toegevoegd

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren