Naar content
Nieuwste apps
  • Transistor

  • Flyperlink

  • URL Shortener

  • Stop swipin!

  • Moi?

Nieuwste games
  • twofold inc.

  • Move And Dodge

  • Rapala Fishing - Daily Catch

  • Cumulus

  • TRACE: Duplex

Nieuwste smartphones
  • HTC One M10

  • Honor 5X

  • LG G5

  • Samsung Galaxy S7 Edge

  • Archos Power 50

Nieuwste tablets
  • Sony Xperia Z4 Tablet

  • ASUS ZenPad S 8

  • ASUS ZenPad 8

  • ASUS ZenPad 10

  • ASUS ZenPad C 7

shyboy18

shyboy18

  • Lid sinds 07 mei 2010
  • Berichten 16
  • Reputatie 0
  • #1
  • 02-07-2012
  • 16:07

Goedemiddag,

Ik heb zojuist mijn asus root-access gegeven (dat denk ik tenminste). Kan ik misschein de juiste root-commands krijgen of batch-files zodat ik zeker weet dat mijn Asus ge-root is?

Clockworkmod Recovery staat er inmiddels ook al op.

Daarna wil ik een andere ROM flashen, maar ik heb egt werkelijk waar geen idee waar ik moet beginnen.

Heeft iemand tips? Of instructies voor een wérkende installatie?

Bewerkt (24-04-2013 15:08)
JHS_NL

JHS_NL

  • Lid sinds 21 januari 2011
  • Berichten 666
  • Reputatie 0
  • #2
  • 03-07-2012
  • 09:07

Je kan heel makkelijk kijken of die root heeft door Titanium Back-Up te installeren. Deze heeft root nodig en zal dus aangeven of die wel/niet geroot is.

Bewerkt (24-04-2013 15:08)

Telefoon(s):
- ASUS Padfone 2 (inclusief Station)
- HTC One (M8)
- Alcatel OneTouch PopD5

Tablet/Hybride:
- ASUS Transformerbook Trio

Website:
http://www.joostslager.nl

shyboy18

shyboy18

  • Lid sinds 07 mei 2010
  • Berichten 16
  • Reputatie 0
  • #3
  • 03-07-2012
  • 09:07

Ok dat was ik vergeten te melden. Ik heb er geen ROM op staan, dus het is gwn een tablet met clockworkmod Recovery en dus met de ‘mogelijke’ root-access

Bewerkt (24-04-2013 15:08)
Kwabbernoot

Kwabbernoot

  • Lid sinds 23 oktober 2009
  • Berichten 754
  • Reputatie 0
  • #4
  • 03-07-2012
  • 13:07

Geen ROM erop? Je kunt hem dus niet gewoon opstarten? Vreemd. Na het rooten zou nog gewoon de officiële ASUS ROM erop moeten staan én werken.

Groeten…

Bewerkt (24-04-2013 15:08)
shyboy18

shyboy18

  • Lid sinds 07 mei 2010
  • Berichten 16
  • Reputatie 0
  • #5
  • 03-07-2012
  • 14:07

jah vond ik ook al. hij krijgt wel eht startscherm met “Eee Pad” erin, maar daarna zou die over moeten gaan naar het Asus logo en juist daarvoor blijftie hangen…

Maja wat kan ik nu hieraan doen? een nieuwe Rom flashen? en hoe doe ik dit?

Bewerkt (24-04-2013 15:08)
Kwabbernoot

Kwabbernoot

  • Lid sinds 23 oktober 2009
  • Berichten 754
  • Reputatie 0
  • #6
  • 04-07-2012
  • 12:07

Ervan uitgaande dat je dus helemaal geen data op je Transformer hebt staan hoef je dus geen back-up eerst te maken. Misschien voor de zekerheid toch maar doen? Dat is aan jou.
Wat ik zou doen is eerst alles wissen wat er maar te wissen is in CWM en dan nog eens proberen op te starten. Werkt dat nog niet dan pas een ROM flashen. Ik gebruik zelf Android Revolution (Android Revolution HD 3.4.2 | High Quality & Performance | ICS | TF101/101G - xda-developers). Eerst de ROM downloaden (check MD5 checksum) en op de micro SD kaart zetten (de externe dus, die je aan de zijkant in de tablet moet drukken). Vervolgens ook Superwipe Full downloaden en op dezelfde micro SD kaart zetten. Ook van deze eerst even de MD5 checksum checken.

Vervolgens opstarten naar Clockworkmod recovery. Eerst de Superwipe “flashen” (via install zip from sd card) en daarna de ROM flashen op dezelfde manier.

Succes…

Bewerkt (24-04-2013 15:08)
shyboy18

shyboy18

  • Lid sinds 07 mei 2010
  • Berichten 16
  • Reputatie 0
  • #7
  • 06-07-2012
  • 08:07

Thnx Kwabbernoot, instructies uitgevoerd en hij werkt super! volgend probleem: Ik wil graag die annoying default apps verwijderen, maar welke app is daarvoor geschikt? Ik hoorde Titanium back-up, maar ik kreeg geen play-by play van hoe ik dat dan moet uitvoeren (lkkr handig)

Weet iemand hoe het werkt of heeft iemand nog andere gemakkelijke manieren?

Groet en bedankt alvast

Bewerkt (24-04-2013 15:09)
Call_me@

Call_me@

  • Lid sinds 16 maart 2012
  • Berichten 73
  • Reputatie 0
  • #8
  • 06-07-2012
  • 09:07

Eerlijk gezegd is dit allemaal (nog?) voor de volle 100% geheimtaal voor me. Maar wel met iets bruikbaars voor als er iets mis gaat, namelijk de vraag: hoe start ik mń Transformer om er aan te werken als die niet start (zoals hierboven ergens wordt gemeld) ? Dat klinkt als: start uw auto om de accu op te laden als ' kreng met een lege accu niet wil starten.

Bewerkt (24-04-2013 15:09)
JHS_NL

JHS_NL

  • Lid sinds 21 januari 2011
  • Berichten 666
  • Reputatie 0
  • #9
  • 06-07-2012
  • 13:07

Als je de volumeknop voor het verhogen tegelijk met de powerknop drukt herstart je tablet als het goed is en kom je in het bootmenu.

Bewerkt (24-04-2013 15:10)

Telefoon(s):
- ASUS Padfone 2 (inclusief Station)
- HTC One (M8)
- Alcatel OneTouch PopD5

Tablet/Hybride:
- ASUS Transformerbook Trio

Website:
http://www.joostslager.nl

Kwabbernoot

Kwabbernoot

  • Lid sinds 23 oktober 2009
  • Berichten 754
  • Reputatie 0
  • #10
  • 07-07-2012
  • 10:07

shyboy18;318607
Thnx Kwabbernoot, instructies uitgevoerd en hij werkt super! volgend probleem: Ik wil graag die annoying default apps verwijderen, maar welke app is daarvoor geschikt? Ik hoorde Titanium back-up, maar ik kreeg geen play-by play van hoe ik dat dan moet uitvoeren (lkkr handig)

Weet iemand hoe het werkt of heeft iemand nog andere gemakkelijke manieren?

Groet en bedankt alvast

Je moet Chuck Norris mode aanzetten in Titanium back-up (menu>voorkeuren). Dan ga je naar Back up/terug zetten. In de lijst die je daar krijgt zoek je de app die je kwijt wilt, klik hem aan en kies deïnstalleren.

Groeten…

Bewerkt (24-04-2013 15:10)

Reageer

Om te reageren, dien je te zijn ingelogd. Druk op de onderstaande knop om in te loggen of maak een nieuwe account aan.

Inloggen Registreren